• Načítám...
>

Na Strahov povede nová tramvajová trať

  • 10. června 2019,
  • 13:02,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražští radní schválili výstavbu nové tramvajové trati. Ta by měla vést z Malovanky na Strahov. Tramvaj uleví životnímu prostředí a nahradí přetíženou autobusovou linku 143.

Reklama

Dojet na pražský Strahov tramvají. To je idea, která se v budoucnosti stane skutečností. Pražští radní totiž rozhodli o tom, že právě v těchto místech vznikne nová tramvajová trať.

"Ta tramvajová trať má vést z Malovanky na Strahov. V podstatě to má ulehčit všem občanům, kteří žijí v okolí. A zároveň i těm, kteří ji budou využívat, protože z Malovanky na Strahov je spojení využívané často pouze autobusovou dopravu, která zatěžuje své okolí hlukem a emisemi," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Tramvajová trať povede ze zastávky Malovanka v Bělohorské ulici od Vaníčkovy ulice. Tedy do místa, kde se dnes otáčí autobusy u stadionu Strahov. Přípravu stavebních prací má na starosti DP.

"Dostali jsme od rady města za úkol zahájit přípravu tramvajové trati na Strahov, což je odbočka z Bělohorské ulice o délce přibližně 1,3 kilometru, kde by byly 2 zastávky. Jedna u studentských kolejí a druhá u samotného stadionu. Je to záměr, který by měl velmi dobře převzít roli autobusové dopravy v areálu u vysokoškolských kolejí v Dejvicích až na Strahov," řekl Jan Šurovský, technický ředitel DP hl. m. Prahy.

"Kolik bude stát samotná realizace nechci odhadovat. Jsou to ale nižší řády peněz, protože všechny pozemky jsou v majetku Prahy a navíc nebude nutná ani změna územního plánu, takže ten proces bude moci být velice rychlý. Proto jsme tuto trať vybrali jako prioritní," řekl Adam Scheinherr.

Nejde ale o jedinou novinku. V příštích letech Praha plánuje např. také obnovit tramvajové spojení mezi stanicemi metra Pražského povstání - Pankrác - Budějovická či trať přes Václavské náměstí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu