• Načítám...
>

RUN for HELP se běžel poprvé v Praze

  • 10. června 2019,
  • 13:13,
  • PRAHA,
  • Markéta Frydrychová

V parku Ladronka se běžel první ročník závodu RUN for HELP. Běželo se v několika věkových kategoriích, od těch nejmladších až po dospělé. Závod přišly podpořit i hvězdy jako Dasha, Jana Kirschner nebo Jakub Kohák.

Reklama

První ročník akce RUN for HELP Praha se konal v pražském parku Ladronka. Akce se konala na pomoc osobám po amputaci spodních končetin.

"Závody běží děti i dospělí v různých kategoriích. Máme tady okolo toho veletrh zdraví, spoustu stánků, měření tlaku, znamínka," řekla Andrea Brzobohatá, organizátorka.

Nechyběla ani fyzioterapeutka nebo stánek se zdravotnickými potřebami.

"Vyrábíme protézy už více než 100 let, takže máme opravdu bohaté zkušenosti. Spíše než o těch samotných protézách je o to tom přístupu," řekl Tomáš Hajský, PR ředitel Ottobock.

"Je velký rozdíl, když učím děti nebo dospělé běhat, kdy mají třeba tzv. vrozenou vadu. To znamená, že ten pohyb nikdy nezažili a musím je ten pohyb učit úplně od začátku. A něco jiného je, když cvičím a učím pacienty amputáře běhat, když už to jednou uměli a já je k tomu jen znovu přivádím," řekla Hanka Kohoutová, fyzioterapeutka.

Běhu se zúčastnil i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch s celým svým týmem.

"Já jsem rád, že to můžeme podpořit, že tady mohu také běžet se svými kolegy z Ministerstva zdravotnictví. Máme tady celý tým a stánek. Já myslím, že je skvělé, že se dá ukázat, že i tito lidé mohou standardně fungovat, mohou často i běhat," řekl Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví ČR.

Patronkou dětských a těch nejkratších běhů byla herečka Chantal Poullain.

"Já obdivuji jak ty malé i větší děti běhají a chtějí to dokázat. Je to pro ně výzva, je to krásné. A každý vyhraje samozřejmě. Když toto běháte, už jste hvězda," řekla Chantal Poullain, herečka.

Každý registrovaný v závodu přispěl na transparentní konto. Letos se vybralo 400 tisíc korun a částka půjde na nákup dětských protéz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu