• Načítám...
>

Slonice Gulab oslavila 60. narozeniny

  • 10. června 2019,
  • 14:28,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Slonice Gulab oslavila 60. narozeniny. Patří mezi nejstarší zvířecí obyvatele pražské zoo. Přišla do ní už v roce 1966 jako sedmiletá. Jak vypadala narozeninová oslava téhle sloní dámy uvidíte v následující reportáži.

Reklama

V pražské zoo se o víkendu slavilo. Své 60. narozeniny tu oslavila slonice Gulab.

"Je to opravdu úctyhodný věk. Sloni se v zajetí dožívají 60 let, takže víceméně můžeme říci, že je to sloní babička. Každý rok navíc je pro nás velký svátek," řekl Martin Kristen, vrchní chovatel slonů.

V narozeninový den čekal tuto sloní dámu dárek v podobě dortu a nové hračky. 

"To nebyl žádný velký dort. Byla to taková malá drobnost ze sena, banánových kuliček a salátu. Nicméně dostala velkou dřevěnou špulku, kterou může válet po výběhu. Když ji válí, z prostřední části vypadávají odměny, takže ji to motivuje aby si s ní hrála. Ona se samozřejmě bude snažit tu špulku i zničit, protože má takovou destruktivní povahu, takže jí to vydrží nějakou dobu ale bude určitě spokojená," řekl Martin Kristen.

Gulab patří mezi jedno z nejstarších zvířat v pražské zoo. Přivezena sem byla 5. června 1966, tedy ve svých 7 letech.

"Byla darována indickým obchodníkem panem Sharmou. On měl velmi velké obchodní vztahy s Československem, tak ji daroval, protože v Praze tehdy chyběl slon," řekl Martin Kristen.

Popřát slonici do pražské zoo přišlo i několik známých osobností.

"Je to konečně první zvíře, kterému přeji k narozeninám v pražské zoo a je starší než já. Takže přeji hodně štěstí, zdraví a do dalších 60 let pořád úsměv na chobotu," řekl Karel Voříšek, moderátor.

"Vše nejlepší, především to zdraví a ať je tady ještě hodně dlouho," řekl Pavel Kikinčuk, herec.

"Je úžasná v tom, že se právě dožila těch 60 let. To je na slony opravdu vysoký věk. Mluvilo se tady o tom, že je zřejmě čtvrtým nejstarším slonem v Evropě, takže to je opravdu o zdraví. Je to o tom, že tady se o ní dobře celé ty roky starají. Tak aby to vydrželo co nejdéle," řekl Miroslav Táborský, herec.

I my se přidáváme a přejeme Gulab vše nejlepší do dalších let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu