• Načítám...
>

Nové technologie mají budoucnost

  • 10. června 2019,
  • 20:37,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Na nedávné konferenci byly představeny nové technologie, jejichž zavedení by mělo usnadnit žití obyvatelům středních Čech. Spadají do konceptu tzv. smart cities a smart villages a podle vedení kraje jsou budoucností středních Čech.

Reklama

Odborná veřejnost a zástupci Středočeského kraje byli seznámeni s novými technologiemi. Ty navazují na nové inovační strategie ČR, které byly představeny pod názvem Country of the future.

"Návazně na to paní hejtmanka představila nový projekt Středočeského kraje - Inovace v srdci. A ten zájem stát se, jako Středočeský kraj, lídrem inovací v ČR. Na stejné akci SIC představil novou strukturu, novou strategii a nový brand, nové logo, protože prošel za ten loňský rok velkou změnou. Samozřejmě i v našem zájmu je nové technologie a nové věci dostat do Středočeského kraje," řekl Vilém Růžička, ředitel SIC.

Nové technologie spadají do konceptu tzv. chytrých měst a vesnice a týkají se převážně všech oborů.

"Ať už je to doprava, ať je to komunální život, tzn. komunální služby, zázemí ve městech a v obcích. Dále to potom je v dopravě vytíženost dopravních tepen, zlepšení integrované dopravy, lepší návaznosti spojů a tak dále," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Pro obyvatele středních Čech by zavedení těchto technologií znamenalo zlepšení životní úrovně a komfortnější žití.

"Pro obyvatele to je velké plus, i když to na začátku vypadá velmi teoreticky. Jak nás opozice nazývá, že jsme alchymisté, tak nejsme. Jen se nebojíme a myslíme si, že naši obyvatelé si zaslouží dostat to nejlepší. A to právě přináší nové technologie," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Uvedení nových technologií do praxe je mnohdy otázkou i několika desítek let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu