• Načítám...
>

Ve Škodově paláci je výstava Jsem pěstoun

  • 12. června 2019,
  • 2:46,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

V rámci Týdne pěstounství byla zahájena výstava ve Škodově paláci, která mapuje osudy pěstounských rodin. Akce potrvá do 26. června a koná se pod záštitou Mileny Johnové, radní hl. města Prahy.

Reklama

Ve Škodově paláci v Praze 1 byla zahájena výstava Jsem pěstoun. Ta přibližuje veřejnosti život pěstounských rodin.

"Hledali jsme nejlepší cesty, jak oslovit širokou veřejnost a napadlo nás právě vytvořit jakýsi koncept v týdnu pěstounství, kdy se propojí různé organizace a společně budou mluvit o tom, co to pěstounství je a zároveň to bude příležitost ocenit stávající pěstouny," řekl Lukáš Talpa, metodik náhradní rodinné péče, MHMP.

"Hlavní město Praha především ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí zkoordinovalo celý tento týden. Já jsem opravdu velmi ráda, že týden pěstounství v Praze probíhá, protože pěstounskou péči považuji za stěžejní službu pro ohrožené děti, které nemají možnost vyrůstat v biologických rodinách s tím, že je to hodně důležitá věc. Jsem moc ráda, že jí tady máme," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

Výstava ve Škodově paláci představuje skutečné pěstouny v jejich občanských profesích. Fotografie jsou doplněny příběhy rodin a motivy, které je k pěstounství vedly.

"Jednu rodinu znám velmi blízko, ti měli své 2 vlastní děti a pak se rozhodli, že by chtěli dát ještě šanci nějakým dalším dětem, aby mohly vyrůstat v rodině, byť náhradní. Podařilo se to a já vím, že už jedno z těch svěřených dětí dovedli do dospělosti," řekl Lukáš Talpa.

Organizátoři akce tímto způsobem chtějí informovat a motivovat nové zájemce o pěstounskou péči tak, aby klesal počet dětí umisťovaných mimo péči rodinou. Výstava Jsem pěstoun potrvá do 26. června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu