• Načítám...
>

Divadlo Ungelt připravuje letní scénu

  • 12. června 2019,
  • 18:29,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Pod širým nebem nedaleko Pražského hradu je pro diváky přichystáno hned několik divadelních představení. Divadlo Ungelt se totiž chystá z kamenného divadla i letos přestěhovat na letní scénu.

Reklama

Léto pomalu klepe na dveře a tak se už tradičně Divadlo Ungelt pomalu stěhuje na letní scénu. Ta se nachází nedaleko Pražského hradu na hradčanském Novém Světě. A i letos divákům nabídne bohatou divadelní podívanou.

"Letos je to už 15. ročník letní scény Divadla Ungelt na hradčanském Novém Světě. Zopakujeme úspěšné představení z loňského roku Kdokoli může dělat cokoli podle slavné knihy Betty MacDonaldové v hlavních rolích s Terezou Kostkovou a Jitkou Smutnou. Zopakujeme další hit Divadla Ungelt Skleněný strop, v hlavních rolích s Táňou Vilhelmohou a Jiřím Langmajerem," řekl Milan Hein, ředitel Divadla Ungelt.

Novinkou na letní scéně pak bude hra irského autora Owena McCaffertyho - Jak zabít komika.

"Což je dramatický příběh stand-up komika. A ty stand-up improvizované výstupy rámují celé to představení. A to je velká šance pro výjimečného herce i stand-up komika Marka Daniela v hlavní roli," řekl Milan Hein.

"Těším se. Mám rád letní hraní. Už šestým nebo sedmým rokem hrajeme Sen noci svatojánské, takže já mám letní hraní velice rád," řekl Marek Daniel, herec.

Na prknech letní scény se pak objeví i řada dalších známých osobností. Ty se na představení pod širým nebem těší. Baví je především atmosféra letní scény.

"Protože příroda hraje s vámi. Nikdy nemůžete vědět, jestli tady náhodou neprojede motocykl, jestli náhodou neprojedou koně nebo povozy. A my to bereme do hry," řekla Simona Stašová, herečka.

"Hraní na letní scéně mám velmi ráda. Miluji v létě to, že město má úplně jiný rytmus. A ten rytmus myslím přebírají i ti lidé, kteří večer do divadla přijdou a vlastně i všechny ty rušivé elementy, protože já jsem člověk, který miluje překvapení a improvizaci, tak si to vždy velice užívám," řekla Kristýna Frejová, herečka.

Letní scéna Divadla Ungelt odstartuje už 1. července představením Kdokoli může dělat cokoli v hlavní roli s Terezou Kostkovou. Podrobný program najdete na webových stránkách Divadla Ungelt.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu