• Načítám...
>

Ve Stromovce se opět poběží O2 Pražská štafeta

  • 12. června 2019,
  • 19:54,
  • PRAHA,
  • Jana Holubová

Ve Stromovce se opět poběží O2 Pražská štafeta. Letos si budou moci čtyřčlenné týmy vybírat hned ze tří dnů, kdy se závod poběží. Každého účastníka čeká pět kilometrů běhu a příjemná odměna za účast.

Reklama

Blíží se 4. ročník závodu O2 Pražská štafeta. Letos se poběží 3 dny. A to od 25. do 27. června. Oproti loňskému dvoudennímu závodu se tak pro velký zájem rozšířila o jeden den.

"Stačí běžet samozřejmě jen jeden den. Není potřeba všechny 3 dny. Kapacita na letošní rok byla stanovena na 10,5 tisíce běžců, tedy 3,5 tisíce běžců na den," řekl Václav Skřivánek, ředitel závodů RunCzech.

Štafeta je určena pro čtyřčlenné týmy, ze kterých na každého závodníka připadne 5 kilometrů dlouhý úsek.

"To uběhne opravdu každý, jen 5 kilometrů," řekla Diana Rybachenko, ředitelka marketingu a komunikace RunCzech.

"A hlavně je samotný závod pojatý jako štafetový závod, takže ten tým bude budovat týmového ducha, ať už je to pro firmy nebo mezi kamarády. Je to věc, která spojuje všechny dohromady. V tomto je to moc hezké," řekl Václav Skřivánek.

Cílem štafety je hlavně radost ze sportu a pohodová atmosféra. Nepočítají se proto žádné časy a vítězi závody jsou všichni zúčastnění.

"Na každého účastníka čeká běžecké triko a také pro celý tým piknikový koš, takže si mohou přijít rozbalit po závodě piknik na trávě, užít si červnový podvečer," řekla Diana Rybachenko.

Tématickou linkou letošní štafety je boj za svobodu, který vedl Emil Zátopek - významná osobnost atletických dějin.

"Právě s tím podtitulem 'Svoboda není samozřejmost' je tomu letos Pražská štafeta věnována," řekl Václav Skřivánek.

Závod startuje vždy v 18:00 na Výstavišti a povede osvědčenou trasou přes Stromovku. Registrovat svůj tým můžete až do naplnění kapacit na stránkách www.runczech.com.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu