• Načítám...
>

V centru Prahy studenti představili svá díla

  • 13. června 2019,
  • 11:09,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

30 let svobody očima studentů - takové bylo zadání jubilejního ročníku FestMichael, kde svou filmovou, fotografickou, ale například i grafickou a designovou práci předvedly desítky studentů ze Střední a vyšší odborné školy Michael. Nejlepší práce i letos získaly školní ocenění.

Reklama

V centru Prahy proběhla tradiční přehlídka reklamní a umělecké tvorby studentů SŠ a VOŠ Michael. Jubilejní 10. ročník festivalu předvedl nejlepší práce mladých umělců, kteří tentokrát svá díla tvořili pod námětem "30 let svobody".

"Cílem festivalu je, aby studenti mohli představit své práce nejen svým kamarádům, známým, rodičům, ale celé veřejnosti," řekla Monika Hrubešová, ředitelka SŠ a VOŠ Michael.

První část festivalu byla zaměřena na filmovou tvorbu. Jednotlivá díla studenti připravovali během školního roku. Filmy se pak promítaly v pražském kině Lucerna.

"Jedná se o krátké reklamy, jingly nebo krátké filmy v rámci zadání. Ať už klauzurních prací nebo absolventských prací nebo také uvidíme maturitní film," řekla Monika Hrubešová.

Po promítání se celý festival přesunul na náměstí Míru, kde převzali ocenění autoři nejlepších děl. Cenu si odnesl např. Jakub Zazvonil za scénář k post-apokalyptickému filmu Švábinec.

"Jsem překvapený. V tom filmu jde o to, že nějaký jiný živočišný druh zaujal místo na Zemi a převzal úlohu člověka jakožto hlavního článku potravního řetězce," řekl Jakub Zazvonil, student.

Na náměstí Míru pak proběhla také vernisáž výstavy nejlepších prací studentů oboru Grafický design, Fotografická tvorba a Design interiéru. A také v tomto případě vybrala odborná porota nejzajímavější práce.

"U té střední školy, jako vedoucí oboru, jsem hodnotil logicky celkový přístup ke studiu. Třeba ta první cena je za celkový přístup ke studiu, za maturitní práce a za téma," řekl Vladimír Kozík, vedoucí oboru Fotografická tvorba.

Mezi oceněnými v oblasti fotografie byla např. Magdaléna Šmídová za svůj dokumentární cyklus zaměřený na tradice.

"Takže jsem fotila masopusty v Praze na Malé Straně a pak také v Kolovratech. Dále vynášení Morany v Mělníku nebo Velikonoční hrkání v Českých Budějovicích. Jsem ráda, že se toto koná, že to má nějaký smysl, že nám dávají inspirativní zadání," řekla Magdaléna Šmídová, studentka.

Panelová výstava nejlepších fotografií, grafiky a designu z tvorby studentů SŠ a VOŠ Michael bude na náměstí Míru k vidění až do 10. července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu