• Načítám...
>

Prahu čekají letní uzavírky komunikací

  • 13. června 2019,
  • 20:15,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

Léto se ponese ve znamení oprav a uzavírek komunikací. Technická správa má tento rok připraveno na padesát investic za dvě miliardy korun. Některé opravy už probíhají.

"Zásadní opravy nám probíhají hned na několika mostech, což je most v ulici Slánská nebo v Ořechu a dále potom máme na Štěrboholské spojce velikou stavbu - tam jsou dvě etapy a potom už jsme zahájili rekonstrukci Vídeňské ulice. Na letní měsíce volíme práce příkladně na Jižní spojce, kde budeme dělat zatěžovací zkoušky na Lanovém mostě - tam bude omezen provoz na dva víkendy v měsíci červenec a srpen bude tento most celkově uzavřen. O tom budeme v předstihu informovat a částečně budeme dopravu omezovat právě z důvodu diagnostiky Lanového mostu. Budou to ty rychlé pruhy kolem závěsů," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Dopravnímu podniku se podaří ukončit největší letošní investici o dva týdny dříve. Nová trať na Vinohradské ulici bude hotová už do konce června. Podnik ale plánuje další opravy.

"Následovat bude soubor akcí v Plzeňské ulici s několika etapami s tím, že to v srpnu pak už pokračovat nebude. Od 8. července bude výluka Nádražní ulice od Smíchovského nádraží do Hlubočep, kde bude zavedena náhradní doprava. Z Hlubočep na Barrandov budou cestující pokračovat zase tramvají," řekl Jan Šurovský, technický ředitel DP hl. m. Prahy.

Vedení města se snažilo opravy koordinovat se všemi zainteresovanými investory tak, aby nedocházelo ke kolizím dopravy a byla zachována kontinuita prací.

"Ty nejdůležitější dopravní omezení probíráme detailně a případně se snažíme zkoordinovat, abychom na sebe navázali," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Veškeré potřebné informace o uzavírkách a plánovaných opravách jsou na webu opravujeme.to. Novinkou je, že už web nezveřejňuje pouze investice Technické správy, ale všechny probíhající a plánované opravy, které se Prahy týkají.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu