• Načítám...
>

Žáci z Prahy 13 běželi závod Run and Help

  • 15. června 2019,
  • 16:08,
  • PRAHA,
  • Jana Holubová

Do dobročinného běhu Run and Help se i letos zapojily pražské školy. V Praze 13 vyběhly na dráhu desítky žáků, kteří tak přispěli na Konto Bariéry. Letos pomohou chlapci s mozkovou obrnou.

Reklama

I přes velmi teplé počasí se sešli žáci Prahy 13, aby svým sportovním výkonem přispěli na dobrou věc. Díky vybraným penězům bude mít nemocný Lukáš šanci na lepší život.

"Spojit běh s charitou je to nejlepší, protože děti aspoň odejdou od počítače a od mobilů a trochu sportovní aktivity vyvinou pro dobrou věc," řekl Vít Bobysud, předseda výboru pro Agendu 21, MČ Praha 11.  

Běh Run and Help Konta bariéry pomáhá každý rok konkrétnímu člověku. Letos je jím devatenáctiletý Lukáš s mozkovou obrnou.

"Žije v Jedličkově ústavu a má veliké pohybové problémy a je na vozíčku," řekla Yveta Kvapilová, zastupitelka MČ Praha 13.

Právě fakt, že mohou během někomu takovému pomoci, byl pro některé zúčastněné tou největší motivací.

anketa

Každý, kdo se rozhodl čtvrtého ročníku této akce na ZŠ Trávníčkova zúčastnit, vložil startovné v minimální výši 5 korun. Přispívali ale i rodiče a příbuzní libovolně vysokou sumou. Někteří rodiče dokonce vyběhli na dráhu se svými dětmi.

"Myslím si, že je dobré, když se rodiče účastní a ukazují svým dětem a všem okolo, že je to potřeba," řekla Jitka Dlabačová.

Celá vybraná částka bude přesunuta přímo na Lukášův účet, ze kterého pak bude moci peníze čerpat na rehabilitace a potřebnou péči.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu