• Načítám...
>

V Praze 4 se konal další ročník PesFestu

  • 16. června 2019,
  • 21:57,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

PesFest je svátkem všech pejskařů a jejich mazlíčků. Letos se konal už posedmé. Program lákal na ukázky psích sportů, psí soutěže a vyhlášen byl i největší čtyřnohý sympaťák festivalu.

Reklama

V parku na Pankráci se už tradičně konal další ročník PesFestu. Ten každoročně přivítá desítky psích milovníků i s jejich čtyřnohými souputníky.

"Akce PesFest, je to její 7. ročník, vznikla jako poděkování všem zvířátkům a hlavně psům a také má za cíl pomoci těm pejskům, kteří nemají své majitele," řekla Lucie Michková, zastupitelka MČ Praha 4, zakladatelka PesFestu.

Akce se totiž i letos zúčastnila řada psích útulků. A právě na jejich svěřence mohli návštěvníci přispívat buď do kasiček nebo třeba koupí různých doplňků, hraček či krmiva. Jedním takovým byl i psí azyl Voříškov.

"Je to malý útulek kousek za Prahou za obcí Ořech. Bereme hlavně pejsky, které jsou problémové. Máme tu stánek, takže budeme rádi, když si tady něco koupíte pro sebe nebo pro pejska, tím nám pomáháte, hradí se z toho veterina a další náklady," řekla Lenka Frková, spolumajitelka psího útulku Voříškov.

V rámci programu akce i tentokrát nabídla pestrou podívanou. Nechyběla třeba přehlídka psích oblečků, psí poradna nebo park agility. Návštěvníci se ale mohli dovědět například i to, jak podat svému čtyřnohému příteli první pomoc.

"Vezmeme si modelovou situaci, že pejsek se nám začíná dusit a přestane dýchat. Pejska si položíme na pravý bok, otevřeme mu tlamu, vytáhneme jazyk a zkontrolujeme horní cesty dýchací. Cizí těleso vyndáme. Pokud i přes to nedýchá, zahájíme tzv. umělé dýchání. Umělé dýchání se u pejsků poskytuje do nosu. Obejmeme tu nosní hubu a foukneme prudší výdech do nosu. Jakmile se hrudníček zvedá, povolíme, pustíme tlamičku, protože pejsci vydechují tlamou a provádíme znovu," řekla Martina Frühauf Kolářová, veterinární lékařka.

Počasí akci přálo, a tak se jí i letos zúčastnily se svými čtyřnohými miláčky desítky pejskařů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu