• Načítám...
>

IDSK představila manuál zastávek

  • 17. června 2019,
  • 16:22,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Integrovaná doprava Středočeského kraje představila dokument s názvem Standard zastávek PID. Jedná se o manuál na navrhování kvalitní zastávky a přestupních bodů veřejné dopravy. Cílem je zvýšení jejich kvality a úrovně.

Reklama

Standard zastávek PID představuje četná kvalitní řešení zastávek a přestupních bodů a ukazuje cestu tak, jak ji v našem prostředí dosáhnout. Hlavní motivaci k vytvoření tohoto dokumentu je neutěšený stav a nejednotný vzhled většiny zastávek a nástupišť.

"Zvýšení kapacity, dlouhé 18 metrové kloubové autobusy, které se nám do zastávek nevejdou. To je jeden z velkých důvodů, proč ROPID společně s IDSK přistoupil k tvorbě takového manuálu. Samozřejmě další je potom i nějaký moderní trend," řekl Jiří Pelant, zástupce ředitele IDSK.

Tento manuál je určen především starostům a zástupcům obcí Středočeského kraje.

"Jedná se o jakousi 'kuchařku', která by měla sloužit starostům nebo dalším investorům, kteří chtějí svou stavbou zasáhnout do prostoru zastávky. Dále jaký mobiliář, jaké technické parametry zastávky vybrat, případně jaké vybavení by tam pro ty cestující mělo být, jaké je optimální podle obratu cestujících," řekl Jiří Pelant.

K tomuto účelu byla uspořádána i diskuze s odborníky, během které se mohli zástupci měst a obcí více seznámit s touto problematikou.

anketa

Zájemci se z dokumentu taktéž dozví jaký postup zvolit při projektování, komu patří zastávka nebo mobiliář a na koho se obrátit v případě realizace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu