• Načítám...
>

Pražské příměstské tábory mají ještě volná místa

  • 18. června 2019,
  • 12:58,
  • PRAHA,
  • Jana Holubová

Rodiče, kteří chtějí přes letní prázdniny poslat děti na příměstský tábor, mohou v Praze vybírat z široké nabídky. Kapacita táborů je už z velké části zaplněna, avšak volná místa je stále možné najít. Děti tak mohou zažít například týden plný sportu, vědy či poznávání přírody.

Reklama

Letní prázdniny se kvapem blíží a s nimi i pomoc pracujícím rodičům v podobě příměstských táborů. V Praze se jich koná hned několik a přes to, že se na většinu dalo přihlašovat už od března, jsou na některých termínech stále volná místa. Téměř s jistotou se děti vejdou na některý ze sportovních táborů v Praze 8. 

"Máme volné téměř všechny termíny, protože v případě, že je plná kapacita, seženeme další kvalifikované trenéry a rozšíříme celou kapacitu," řekl Tomáš Vodička, šéftrenér Pohybové akademie.

Na tyto tábory mohou přijet děti ve věku mezi 5 až 15 lety a nezáleží na tom jaké mají sportovní zkušenosti.

"Na tábor samozřejmě mohou přijít úplní začátečníci, děti, které nikdy v životě nedělaly žádný sport. A naopak mohou přijít i děti, které sportují 5x týdně," řekl Tomáš Vodička.

Pokud mají rodiče zájem spíše o vzdělávací tábory, mohou si vybrat např. z nabídky Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy.

"Máme samozřejmě tábory specializované, které se opravdu celý týden věnují např. paleontologii nebo geologii. Také máme mnoho táborů na stanici přírodovědců, které se věnují chovatelským aktivitám," řekl Libor Bezděk, ředitel DDM hl. m. Prahy.

Je-li tábor, o který mají rodiny s dětmi zájem, už plně obsazen, není ještě nutné ztrácet naději na úspěch. Vyplatí se sledovat webové stránky DDM pro případ, že by se na některém z táborů uvolnilo místo.

"Máme tam list náhradníků a v okamžiku, kdy někdo vypadne, což je ale velká výjimka, tak hned můžeme vzít náhradníky," řekl Libor Bezděk.

Kromě příměstských je možné poslat děti i na pobytové tábory. Devět takových má ve svém programu např. MČ Praha 13.

"Tam už děti spí, stravují se a rodiče mají větší klid, protože ty děti opravdu jsou tam celých 5 dní," řekla Yveta Kvapilová, zastupitelka MČ Praha 13.

Tábory se konají tradičně od 1. července až do konce prázdnin. Ty příměstské bývají pětidenní, je však možné zaměstnat děti na delší dobu přihlášením např. ještě na tábor v navazujícím termínu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu