• Načítám...
>

Zastupitelé řešili stav dopravní nouze v Praze 6

  • 23. června 2019,
  • 16:18,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Praha 6 vyhlásila stav dopravní nouze. Podle vedení radnice trpí městská část neúnosným náporem vozidel, kvůli nedokončenému vnitřnímu a vnějšímu okruhu. I to se řešilo na pražském zastupitelstvu. Náměstek pro dopravu Adam Scheinherr ale tvrdí, že na dopravní projekty v Praze 6 jde jen v tomto roce více než 270 milionů.

Reklama

Praha 6 vyhlásila stav dopravní nouze a i pražští zastupitelé o tom na svém jednání diskutovali.

"Je to reflexe toho stávajícího stavu dopravy na Praze 6. To, že neprojedete Patočkovou, Evropskou, že stojíte ve Svatovítské a že celá Praha 6 je takové živé parkoviště," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Už brzy by se tak mohly odehrát v městské části konkrétní akce.

"Světelné závory můžeme spustit velice rychle. Technicky to máme vymyšleno tak, že se pouze přeprogramují již stávající semafory, takže nemusí jít o žádné nové instalace," řekl Jiří Lála, místostarosta MČ Praha 6.

"Trošku mě mrzí, že si to kolegové odhlasovali a ani se mě nezeptali nebo se mnou nediskutovali. Já s nimi diskutuji o všech důležitých projektech. Letos jde do MČ na dopravní stavby kolem 270 milionů korun, což je opravdu vysoká částka," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Podle náměstka Adama Scheinherra se na všech projektech, kvůli kterým byl stav dopravní nouze v Praze 6 vyhlášen, pracuje. Třeba jako Pražský okruh nebo tramvaj z Malovanky na Strahov. Ale minimálně u jednoho z projektů skutečně ke snížení finančních prostředků na přípravu došlo.

"Snížení 3, 5 milionů na přípravu projektové dokumentace komunikace Evropská a Svatovítská, což je SZ obchvat Vítězného náměstí, který by měl Vítěznému náměstí významně ulevit," řekl Jakub Stárek.

"Finanční prostředky se snížily, ale práce se nezastavily. Je to hlavně z toho důvodu, že tam probíhá ještě diskuze s MČ a s IPR ohledně napojení u Prašného mostu. To je spojeno i s nějakým rozvojem celého toho území, takže se tohle nejdříve musí vyřešit a pak se může dál pokračovat," řekl Adam Scheinherr.

Praha 6 chce světelné závory v městské části využívat nejpozději do konce letošního roku. Jestli se tak ale skutečně stane bude záležet na jednáních představitelů hlavního města a městské části, která se v nejbližší době uskuteční.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu