• Načítám...
>

Fotbalový klub TJ Sokol Řepy slaví 95. výročí

  • 22. června 2019,
  • 12:13,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

TJ Sokol Řepy oslavil 95. výročí od svého vzniku. Na fotbalovém hřišti Na Chobotě v rámci slavnostního programu poměřily své síly klubové týmy. Nechyběl ani doprovodný program pro diváky. Na ty nejmladší pak čekal třeba skákací hrad nebo představení aktivit DDM Prahy 5.

Reklama

Na fotbalovém hřišti v pražských Řepích se oslavovalo. Od založení zdejší tělovýchovné jednoty Sokol Řepy totiž právě letos uplynulo přesně 95 let.

"Vznikla na platformě Slavoje, takže to má docela dlouholetou historii, když Řepy ještě nebyly součástí Prahy, takže jsme následovníci našich předchůdců a doufejme, že tu ještě minimální dalších 95 let budeme fungovat," řekl Jiří Kočovský, šéftrenér mládeže TJ Sokol Řepy.

Vedle doprovodného programu pro děti došlo v rámci oslav i na přátelská utkání. Své síly tu zdejší klubová mužstva poměřila například s hráči ze Kbel nebo z Bílé hory. A došlo i na oceňování. Jedno z nich si za dlouholetou práci v klubu odnesl i bývalý předseda klubu.

"Mám z toho radost. Já jsem tady 20 let dělal předsedu, 30 let jsem v tomto klubu působil. Když jsem tady začínal někdy v roce 85, tak tady byla dvě mužstva," řekl Milan Rosenbaum, trenér a bývalý předseda TJ Sokol Řepy.

Za dobu působení pana Rosenbauma se počet mužstev rozrostl na 13 týmů. A i ze škvárového hřiště se pak během let za podpory městské části stala travnatá plocha.

"Řepy byly asi možná poslední v Praze, kde byla škvára. Fotbalisté jsou samozřejmě rádi, mají spoustu nových členů. My podporujeme sport v Řepích tím, že tady také budujeme nové sportovní centrum. Tam se těší nejen fotbalisté, ale všichni sportovci, že tam budou chodit trénovat do haly," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

Když vše půjde dobře, hala by mohla být hotová nejpozději letos v říjnu. Sport v pražských Řepích městská část podporuje pravidelně. Jen Sokol Řepy získá ročně jeden milion korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu