• Načítám...
>

Návštěvníci Výstaviště se mohou těšit na novinky

  • 26. června 2019,
  • 19:54,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Výstaviště v pražských Holešovicích prochází dlouhodobou rekonstrukcí a revitalizací. Některé z jeho částí jsou však již připraveny k zahájení letní sezóny. A na co nového se mohou návštěvníci těšit vám řekne Lenka Castillo.

Reklama

Revitalizace především venkovních prostor, které jsou součástí holešovického Výstaviště, je v plném proudu. Během téměř 3 měsíců se již zejména ve spodní části Výstaviště objevují nové volnočasové prvky a nejen ty. 

"Vzniklo nové dětské lanové hřiště, vznikla workout a fitness cvičiště, kam si můžete přijít zacvičit. A abychom usnadnili průchod areálem a dostupnost těch prvků, vložili jsme do stávajícího plotu několik nových bran, které by měly umožnit návštěvníkům snadný průchod do areálu," řekl Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

K nedávno nainstalovaným novým prvkům v této části Výstaviště, tedy od bývalého Bruselského pavilonu ke Stromovce, už půjdete i po nově upravených cestách.

"Na místě bývalého Bruselského pavilonu vznikne velké pískoviště s dalšími herními prvky pro menší děti, protože ta lanová stezka je určena spíše pro větší," řekl Tomáš Hübl.

Připraveno bude vše v průběhu léta tak aby pískoviště a přilehlé okolí bylo veřejnosti k dispozici od září. Podařilo se také ozvučit Maroldovo panorama, které se propojilo s planetáriem a zřídilo společné vstupné. Prodloužilo i otevírací dobu, což přilákalo za pouhé 3 měsíce dvakrát více návštěvníků než za celý loňský rok. Práci na obnově Výstaviště oceňuje i magistrát, který pokládá otevření areálu za jednu ze svých priorit.

"Ty akce se podařilo úspěšně dotáhnout a já věřím, že návštěvníci Výstaviště je ocení. A my samozřejmě k tomu ještě pracujeme na těch dalších větších investicích, které nás pak čekají. Buď ještě letos nebo v příštích letech," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Opravou dále prošla např. restaurace Pražan a nezapomnělo se ani na úpravy Křižíkovy fontány. V plánu je nyní např. stavba gastro pavilonu ve spodní části areálu. Plánuje se ale také třeba úprava místního jezírka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu