• Načítám...
>

Na Vinohradskou ulici se vrátily tramvaje

  • 28. června 2019,
  • 21:09,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Na Vinohradskou ulici se postupně vrací tramvaje. Linka č. 11 se je zpět na své pravidelné trase. Provoz linky č. 13 bude obnoven od soboty 29. června. Opravy úseku mezi ulicemi Škrétova a Sudoměřská trvaly 4 měsíce.

Reklama

Druhá etapa rekonstrukce tramvajové trati ve Vinohradské ulici je ukončena. Oprava kolejí mezi zastávkami Italská a Radhošťská v délce téměř 2 kilometrů byla zahájena 9. března. Původní plán, který počítal s dostavbou 12. července, se podařilo zkrátit od 14 dní.

"Vinohradská je důležitá tramvajová tepna. I pro automobily je důležitá, takže jsem rád, že se otevírá s dvoutýdenním předstihem, že dodavatelské firmy zvládly harmonogram uspíšit," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Dělaly se bezbariérové přechody pro chodce, dělal se kolejový svršek, dělalo se kolejiště, dělaly se troleje, dráty, dopravní značení, semafory a tak dále. Takže by se dalo říci, že kompletní rekonstrukce," řekl Petr Witowski, generální ředitel DP hl. m. Prahy.

Na svou pravidelnou trasu se vrátila tramvajová linka č. 11. Provoz linky č. 13 bude obnoven v sobotu. Život mnoha Pražanů se tak vrátí do původních kolejí.

"Jsme rádi, že se to takto povedlo, že se to teď právě spouští na prázdniny, takže bude pokoj," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Rekonstrukce trati vyšla hlavní město na 190 milionů korun. Opraveny byly i tramvajové zastávky, nástupní ostrůvky nahradily zálivové systémy, které umožní bezpečnější a pohodlnější přístup k tramvaji.

"Ta tramvaj je dostupnější, bezbariérovější a samozřejmě i bezpečnější, protože kolem ostrůvku neprojíždí auta," řekl Petr Witowski.

Vinohradskou ulici čeká ještě rekonstrukce chodníků a cest. V současné době připravuje pražský magistrát potřebná povolení. Pokud půjde vše podle plánu, začít by se mělo za 2 roky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu