• Načítám...
>

V Praze s létem odstartovaly příměstské tábory

  • 2. července 2019,
  • 19:02,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Dětem skončila škola, ale jejich rodiče do práce musí i v létě. Pro řadu z nich je proto zajímavou volbou příměstský tábor. A těch je v Praze mnoho. Jak jejich sezóna začíná a co třeba nabízí se do jednoho z nich vydal zjišťovat i náš štáb.

Reklama

S nástupem letních prázdnin odstartovala i sezóna příměstských táborů. Ty už dnes nabízí řadu nejrůznějších aktivit a tak i nejnáročnější děti mají z čeho vybírat. Třeba inlinový tábor v pražském Braníku je zaměřený na jízdu na kolečkových bruslích.

"Učí se bezpečně jezdit. Aby si, když se náhodou rozjedou, nic nezlomily, aby se něco nestalo. Tábor začíná od 8:00 do 9:00, kdy se scházejí děti. Pak si obují brusle a pak začíná trénink bruslí, zhruba 2 hodiny. Pak je svačina a druhé kolo tréninku," řekl Vojtěch Škop, instruktor inline bruslení.

Stejně jako třeba na lyžařském výcviku jsou i tady děti rozděleny do skupin od začátečníků až po zdatné bruslaře. Těm nejmladším je i 5 let. Ale i pro ně je připraven vhodný výcvik.

"Tady na ploše zůstanou začátečníci, kteří budou dělat základy metodiky, základní krůčky, zvedat se, otáčet se. A postupně, jak se do toho dostanou, tak odcházejí na kopec, kde se už trénuje brzda, bezpečné zastavení, aby mohli jezdit na výlety a na vyjížďky," řekl Mirek Dolenský, vedoucí tábora.

V průběhu tábora se ale děti pod vedením instruktorů podívají i do skateparků a ti nejšikovnější si vyzkouší také jízdu na rampě.

"Tam se zdokonalí stabilita, rovnováha, stání na jedné noze. To je vlastně celé bruslení. Pro ně to je velká zábava, protože nemusí nic dělat a oni tam sjíždí, vyjíždí. I když spadnou, je to pro ně legrace, neodmlouvají, prostě dělají co je baví," řekl Mirek Dolenský.

anketa

Inlinový příměstský tábor nabízí turnusy až do konce letních prázdnin vždy od pondělí do pátku. Cena zahrnuje tréninky dvakrát denně, svačiny, obědy a zapůjčení veškerého vybavení. Tábor navíc probíhá na několika místech v Praze. Více informací mohou zájemci získat na webových stránkách inline školy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu