• Načítám...
>

Na Jižní spojce počítejte s dopravním omezením

  • 2. července 2019,
  • 19:32,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Motoristé využívající Jižní spojku by se měli připravit na zásadní omezení. Práce jsou rozděleny do několika etap a skončit by měly začátkem srpna. Během této doby bude po dva víkendy zcela uzavřen Lanový most.

Reklama

TSK začala s diagnostikou Lanového mostu. V důsledku toho je provoz na Jižní spojce omezen. Uzavřeny jsou levé jízdní pruhy.

"Naším úkolem je tady instalovat tento typ snímačů, který je schopen měřit změnu síly v závislosti na zatížení mostu. Druhá úloha, kterou tady chceme ozkoušet, je, že tento snímač by měl umět diagnostikovat korozní úbytky nebo korozní poškození těch táhel, která jsou uvnitř," řekl Karel Karmazín, ředitel diagnostické společnosti.

16. července bude zahájena oprava svodidel. A to od nájezdu ulice Průběžná až po hranice Prahy 4.

"My jsme tentokrát přistoupili k tomu, že jsme zkoordinovali ty práce. To omezení jsme připravili v jednom rozsahu, tedy v celém tom úseku od Spořilova až po Lanový most. A to z toho důvodu aby se řidičům příliš často neměnil ten dopravní režim. Aby to nevnášelo zmatky a nevznikaly kritické situace. Jediné, co se pro řidiče bude měnit, bude posun uzavřených jízdních pruhů podle strany, kde se zrovna pracuje. Průjezdné budou vždy 2 a 2 pruhy," řekl Petr Jansa, tiskový mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Nejzávažnější dopravní komplikace mohou nastat na konci diagnostiky Lanového mostu. Ten bude totiž po 2 víkendy zcela neprůjezdný.

"Kdo to zná, tak tuší, že objízdná trasa bude přes Zahradní Město. Bude to vždy o víkendu 20. a 21. července a následně za 14 dní. Je to právě z důvodu zkoušek Lanového mostu," řekl Petr Jansa.

Kromě toho se ještě navíc bude od 8. července rekonstruovat 700 metrů dlouhá protihluková stěna v úseku mezi ulicemi Sliačská a Chodovská. Ta by měla být hotova na podzim tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu