• Načítám...
>

Nová letní scéna láká na Hvězdné léto

  • 4. července 2019,
  • 13:12,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

S příchodem léta začala i sezóna letních kin a divadelních letních scén. Tou úplně novou je letní scéna pod Žižkovskou věží, kde na vás čeká nejen Hvězdné nebe, ale i hvězdné obsazení na jevišti.

Reklama

Pod Žižkovskou věží vyrostla nová letní scéna divadla Kalich. To divákům slibuje unikátní podívanou a láká je na Hvězdné léto.

"Proběhne zde 50 představení. Základ repertoáru tvoří inscenace divadla Kalich. Myslím, že jsme velmi intenzivně vybírali to nejkvalitnější co v Praze mohou diváci vidět během sezóny," řekl Michal Kocourek, ředitel divadla Kalich.

"Více hereckých hvězd na žádné jiné letní scéně nenapočítáte, protože naše komedie jsou opravdu prvotřídně obsazené úplně všechny. Nejsou to jen komedie divadla Kalich, které tady uvádíme, ale také našich spřátelených divadel a všechno jsou to exkluzivní herecké kluby," řekl Jaroslav Panenka, tiskový mluvčí divadla Kalich.

Diváci se tak mohou těšit třeba na komediální hity jako Caveman, Sbohem, zůstávám! nebo Chvilková slabost a další. Na venkovním jevišti se tak vystřídají třeba David Matásek, Iva Janžurová nebo Jana Paulová. Nová scéna pod Žižkovskou věží navíc jako jediná v Praze nabízí divákům také zastřešené hlediště. Střecha měla být původně využívána jen v případě deště. Nakonec ale hercům i divákům slouží trvale.

"Ukázalo se během prvního týdne, kdy hrajeme a atakovaly nás tady teplotní rekordy, že je velmi dobrý slunečník, protože je vybavena UV filtry, které odrážejí sluneční záření. Takže tady pod ní v těch nejlepších vedrech je lépe než venku," řekl Jaroslav Panenka.

anketa

Letní scénu pod Žižkovskou věží doplňuje také unikátní foyer Mahlerových sadů, kde si návštěvníci mohou zahrát třeba minigolf, dopřát si občerstvení v příjemném prostředí zdejší restaurace nebo navštívit observatoř Žižkovské věže. Vstupenky na představení je pak možné pořídit na webových stránkách Hvězdného léta.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu