• Načítám...
>

Náměstí Republiky ožilo Latinskou Amerikou

  • 5. července 2019,
  • 22:19,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Náměstí Republiky ožilo Latinskou Amerikou. Festival Sabor Latino ve čtyřech dnech nabídne návštěvníkům tradiční pokrmy a nápoje z mnoha zemí a regionů Latinské Ameriky. Nechyběla ani hudební nebo taneční vystoupení.

Stáhnout video
Reklama

Čtvrtý ročník festivalu Sabor Latino i letos v centru Prahy nabízí ochutnávku latinsko - americké gastronomie a kultury.

"Máme tady typické ekvádorské jídlo, které obsahuje vepřové maso. Ta tradice tady zůstala už od Inků," řekl Patricio Paredes, prodejce.

"U nás mohou ochutnat a koupit všechno s chilli a souvisí to tak, že chilli papričky, stejně jako veškeré další papričky pochází z Jižní Ameriky, takže bez toho bychom si nemohli užívat tu pálivou chuť," řekla Magdalena Havlíková, prodejce.

Mimo gastronomického zážitku si mohou návštěvníci festivalu dopřát i nejrůznější workshopy nebo vystoupení několika kapel, které akci doprovází.

"Koncert skupiny, která se jmenuje Cumbia Cooperativa a je to kapela, která hraje s neskutečným feelingem a drivem, na tu hudbu se krásně tancuje a hraje styl, který u nás není moc známý - cumbiu, který pochází z Kolumbie," řekla Eliška Aguirre, organizátorka.

Festival má velký úspěch a to nejen mezi Pražany, ale i mezi turisty. Podobně jako předchozí ročníky se proto i letos bude konat 4 dny.

"Takhle je to potřetí. První ročník byl dvoudenní a protože jsme úplně nestihli ten náš bohatý program, tak jsme to rozšířili na 4 dny a funguje to už potřetí," řekla Eliška Aguirre.

Festival Sabor Latino můžete navštívit na Náměstí Republiky a to až do neděle.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu