• Načítám...
>

Z Žižkovské televizní věže odstartuje Apollo 11

  • 8. července 2019,
  • 19:17,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Ve druhé polovině července si asi většina planety bude připomínat první přistání člověka na měsíci. Efektní vzpomínková akce proběhne také v Praze. Legendární Apollo 11 ožije na Žižkově a vy u toho můžete být také.

Stáhnout video
Reklama

20. července uplyne přesně 50 let od prvního letu člověka na měsíc. Připomínat si ho bude i Praha. Vesmírná raketa Apollo 11 znovu odstartuje. Tentokrát z Žižkovské věže.

"To hlavní je zažít tu raketu v plné velikosti, což neměli lidé možnost ani tam, protože tam byly třeba ve vzdálenosti 10 kilometrů. Tady budou moci stát přímo pod ní a vidět ji v plné kráse a velikosti. Zjistili jsme, že Žižkovská věž, ty spodní tubusy, jsou podobně veliké, takže obsahem té akce, tím hlavním jádrem, je videomapping té rakety v měřítku 1:1, tedy v té originální velikosti a samozřejmě její start," řekl Ondřej Boháč, iniciátor akce.

Ještě před samotným startem legendární rakety bude pro návštěvníky připraven doprovodný program. Vedle občerstvení jsou v plánu třeba koncerty nebo populárně naučný program. Lidé tak budou mít možnost dozvědět se některá fakta, která největší úspěch lidstva spojují s ČR.

"Není bez zajímavosti, že řada těch astronautů měla české kořeny. Například v letu Apollo 11 byl Neil Armstrong, který si pro cestu na měsíc vzal s sebou 2 kazety. Jedna z nich byla Novosvětská, tedy Dvořákova symfonie a tak dále. Těch českých stop je poměrně hodně," řekl Ondřej Boháč.

Start rakety můžete sledovat z blízka. A ti, kteří chtějí mít autentický zážitek, mohou celou akci sledovat i z dálky.

"Je možné sem přijít do těch vyznačených zón, které tady budou. Budeme mít i vyznačená místa v Praze, odkud je zdálky vidět Žižkovská věž, byť tam to bude asi spíše na dalekohled. Ale bude to reálnější vzdálenost, ze které lidé pozorovali reálný start Apolla 11," řekl Ondřej Boháč.

Bližší informace můžete nalézt třeba na Facebookovém profilu Moon 50: Zpátky na Měsíc. Akce proběhne v sobotu 20. července a v neděli 21. července. Raketa bude startovat přesně ve 22:17. Vstupné je zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu