• Načítám...
>

Image Theatre láká na prázdninovou komedii

  • 10. července 2019,
  • 9:43,
  • PRAHA,
  • Redakce

Divadelní prázdniny neplatí pro všechna divadla v Praze. Lidé mohou navštívit takzvané černé divadlo. Image Black Light Theatre totiž hraje po celé léto a právě uvádí letní komedii Afrikania.

Reklama

Afrikania - tak se jmenuje představení, které právě uvádějí v pražském Image Theatre. Jde o letní komedii, která se navíc odehrává na dovolené.

"Myslím, že by to byl docela dobrý tip na letní návštěvu divadla, protože tím tématem je párová dovolená a vše co se při ní může stát, když náhodou dojde k záměně osob. Kombinace černého divadla a neverbální komedie je docela výhodná, protože divák se baví, dívá se na zajímavé trikové věci," řekl Josef Tichý, režisér.

Image Theatre hraje každý večer po celé léto. Soubor má na programu několik představení nejen pro dospělé, ale i pro děti.

"Zkoušení toho představení je docela obtížné a zároveň zajímavé. Je báječné dávat všechny ty složky dohromady, synchronizovat pohyb, tanec, hudbu, zvuk a černodivadelní efekty. Když se to pak povede, tak je z takové práce radost," řekl Josef Tichý.

"Já to mohu představit z pozice tanečnice, protože my jsme tady vysloužilé reprezentantky moderní gymnastiky, takže je to takové netradiční pojetí gymnastiky tancem," řekla Johana Hájková, tanečnice.

Žánr černého divadla vznikl v Čechách a záhy se prosadil v celém světě. Právě zahraniční turisté tak dnes pražská černá divadla navštěvují nejčastěji.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu