• Načítám...
>

Pisoáry před hlavním nádražím se osvědčily

  • 11. července 2019,
  • 18:16,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pisoáry před pražským Hlavním nádražím mají za sebou první tři měsíce provozu. Podle radnice Prahy 1, které je sem nechala nainstalovat, se díky nim omezil počet lidí močících u stromů. Právě to byl důvod, proč se k tomuto kroku městská část rozhodla.

Reklama

Radnice Prahy 1 nechala ve Vrchlického sadech u Hlavního nádraží nainstalovat mobilní pisoáry. Ty mají zabránit tomu, aby lidé močili na stromy.

"Když jsme se dívali na ty stromy, kde kolem každého stromu byla taková bahnitá plocha, tak jsme si říkali, co s tím. Nabídla se myšlenka zřídit nějaké dostupné toalety, tak jsme si řekli, že budeme realizovat to, co jde v podstatě ihned. Proto jsme zvolili tuto variantu přenosných pisoárů," řekl Petr Kučera, radní MČ Praha 1.

První 3 měsíce provozu mobilních pisoárů se osvědčily a podle radnice je to první krok k vybudování toalet přímo v parku.

"Výsledky jsou dobré, vyvážíme pětkrát týdně, odváží se zhruba 300 litrů za den a když se podíváte k těm stromům, tak je vidět, že je tam mnohem menší ta zátěž. Ta moč, která by rozežírala stromy, končí zachytávána v pisoárech," řekl Petr Kučera.

Lidé ale mají na pisoáry rozporuplné názory.

anketa

Zapůjčení obou mobilních pisoárů včetně jejich provozu vychází první městskou část každý měsíc na 20 000 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu