• Načítám...
>

Villa Pellé hostí výstavu Alžběty Skálové

  • 12. července 2019,
  • 20:03,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražané mohou obdivovat novu výstavu od známé ilustrátorky, malířky a grafičky Alžběty Skálové ve Ville Pellé. Expozice s názvem Chůze v šeru zachycuje průřez její bohaté tvorby. Nechybí zde nástěnné malby či ilustrace knih, které získaly mnoho ocenění.

Reklama

Největší expozici od Alžběty Skálové mohou obdivovat návštěvníci v Galerii Villa Pellé. Výstava s názvem Chůze v šeru představuje průřez její celoživotní tvorbou.

"Je koncipována jako průřezová výběrová výstava z posledních třeba 10 let. Jsou tady ale hlavně vystaveny obrazy a akvarely, ilustrace věcí, které ještě nikdy nebyly představeny. Je to výstava založená zejména na její volné tvorbě," řekla Martina Vaverová, produkční Galerie Villa Pellé.

Na své si přijdou i milovníci knižních ilustrací. Mezi nimi je např. představena dětská publikace Pampe a Šinka, za kterou získala cenu Magnesia Litera.

"Je tam krásně vidět představivost Alžběty Skálové. Jak si dokáže vymyslet postavy, které nikdy nikdo neviděl. Také ta vizuální stránka, jak to vypadá, a celkově ten příběh, který je dává dohromady, jak se potkají, co vše spolu zažívají," řekla Martina Vaverová.

Součástí výstavy jsou i obrazy, které jsou pokryté vrstvou omítky. Kresby jsou do nich doslova vyškrabávány. Vzhledem k citlivosti materiálu je tak výsledek většinou nejistý.

"Na dřevěnou desku se nanáší jednotlivé barevné vrstvy té omítky a pak se to zpětně propracovává, takže to nevzniká jednoduše, je to dlouhotrvající proces. Musí se s tím zacházet opatrně třeba i při manipulaci v expozici," řekla Martina Veverová.

Zájemci mohou navštívit výstavu do 14. září. Během této doby jsou pro ně připravené i tvůrčí dílny a komentované prohlídky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu