• Načítám...
>

O Tóny Chodovské tvrze je i letos velký zájem

  • 13. července 2019,
  • 13:22,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

O pěti denní festival vážné hudby pod názvem Tóny Chodovské tvrze je i letos velký zájem. Světově známý houslový virtuos Jaroslav Svěcený opět zahraje díla známých mistrů a nebudou chybět ani zajímaví hosté.

Reklama

Festival vážné hudby Tóny Chodovské tvrze připravil i pro letošní ročník program plný zajímavých jmen. Návštěvníkům se jako tradičně představí houslista Jaroslav Svěcený spolu se svými hosty.

"Tu dramaturgii tvoříme už tři čtvrtě roku dopředu společně s panem Svěceným a vybíráme interprety," řekla Iva Molenová, ředitelka společnosti Kulturní Jižní Město.

Již po několikáté na akci spolu s Jaroslavem Svěceným vystoupili také Cigánski diabli.

"Československý projekt už funguje několik let, je to takový exkluzivní etnický soubor, který je z Bratislavy. My jsme spolu zahráli už desítky koncertů a nejen u nás, ale i v dalších zemích a já jsem moc rád, že spojení Praha a Bratislava pořád funguje," řekl Jaroslav Svěcený, houslista.

Festival, který se koná celkem pět dní má před sebou ještě dva koncerty. Ten nejbližší se uskuteční 16. července.

"Tam bude velikým tahákem kytarista Lubomír Brabec, zpěvačka Pavla Fendrichová a zazní jak hudba renesanční, tak hudba 19. a 20. století. Samozřejmě si se všemi zahraji," řekl Jaroslav Svěcený.

17. července pak návštěvníky čeká závěrečný slavnostní orchestrální galakoncert.

"Kde zazní hudba Georga Philippa Telemanna, J. S. Bacha, Antonia Vivaldiho a jako sólistka se představí Magdalena Tůmová, což je dnes už světoznámá interpretka a i báječná hráčka na příčnou flétnu a spolu s námi vystoupí orchestr Virtuosi Pragensis," řekl Jaroslav Svěcený.

I o letošní 16. ročník Tónů Chodovské tvrze je mezi návštěvníky velký zájem. Další ročníky by proto organizátoři rádi o několik dní prodloužili.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu