• Načítám...
>

Praha 13 má nové hřiště pro psy

  • 13. července 2019,
  • 13:45,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Agility hřiště nebo také hřiště pro psy vzniklo v Praze 13 na kraji Centrálního parku. Páníčkové a jejich čtyřnozí mazlíčci zde najdou opičí dráhu s řadou průlezů nebo průskoků. Psi tak mohou vybít přebytečnou energii a nacvičit si mnoho nových povelů.

Reklama

Podél cesty vedoucí z Centrálního parku směrem k Prokopskému údolí nechala třináctá Městka část postavit hřiště pro psí mazlíčky. To je oplocené a zaujímá celkovou plochu 217 metrů čtverečních.

"Tady je ta komunita pejskařů opravdu obrovsky silná, máme zde několik tisíc registrovaných psů, takže jsme přistoupili k tomu, že v Centrálním parku dole pod ulicí Jeremiášova jsme vybudovali agility hřiště, zatím s tím máme dobré zkušenosti, pejskaři tam chodí, navštěvují toto hřiště. Je to skutečně hřiště pro pejsky, aby se vyřádili a nedělali neplechu v bytových domech," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Na hřišti páníčkové a jejich čtyřnozí mazlíčci najdou řadu překážek, průlezů nebo přeskoků.

"Je to super. Široko daleko tady nic není, takže je dobře, že to tady vzniklo. Psi se tady vyblbnou a mohou přebíhat přes ty překážky a naučit se nové cviky," řekl Adam Vašut, pejskař.

Hřiště je pár týdnů po otevření mezi pejskaři velice populární a tak městská část už teď přemýšlí nad tím, že by v Praze třináct mohlo vzniknout i další hřiště pro psy.

"Vytipovali bychom lokality a v rámci těch lokalit by si majitelé pejsků mohli vybrat, kde by to hřiště bylo vhodné. Domnívám se, že to budou místa třeba mezi Zličínem a Prahou 13 pod OC, dále v horní části Centrálního parku," řekl David Vodrážka.

O novém místě pro agility hřiště by mohli občané rozhodnout na podzim a k samotné stavbě by pak mohlo dojít na začátku příští roku. V třinácté Městské části je v současné době evidováno asi 3 400 psů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu