• Načítám...
>

Food festival nabídl netradiční gastronomii

  • 15. července 2019,
  • 13:31,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Originální občerstvení z foodtrucků, exotickou kuchyni i domácí limonády. To vše nabídl letošní ročník Food festivalu v Botanické zahradě. Nechyběly ani extrémní pokrmy z hmyzu nebo možnost uspořádat si piknik v příjemném prostředí Botanické zahrady.

Reklama

V pořadí 3. Food festival připravila pro své návštěvníky pražská Botanická zahrada. K ochutnání tu bylo několik desítek druhů jídla i pití.

"Je to samozřejmě snoubení rostlin s nejrůznějšími potravinami, takže se tam propojuje taková klasická gastronomie s nejrůznějšími rostlinnými variacemi, dekoracemi. Samozřejmě se jedná o kuchyni tradiční pouliční a samozřejmě i velmi exotickou. Můžete ochutnat třeba pochutiny z Mexika nebo různé typy zmrzlin a podobně," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Součástí programu byly i kuchařské shows, během kterých se mohli návštěvníci inspirovat a např. také přesvědčit o tom, že ze stejných ingrediencí se dá jak uvařit jídlo, tak i uvázat květinová dekorace.

"Květiny se dají různě obalovat, smažit, dělat v těstíčku. Jsou to vlastně květiny. Jsou to nejen listy, jsou to i květy. V tuto chvíli jsme tady návštěvníky seznámili s možností konzumace např. denivek hemerocallis, které mají od sladké chuti přes potom už takovou ostřejší. Je to podle druhu té květiny. Je to tak, že např. moje kolegyně dnes ráno, když jsem jí pomáhala sbírat a ona to ochutnala poprvé v životě, říkala, že to je jako krásný dobrý hrachový ledový salát," řekla Jolana Cibulková, odd. programu Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Ochutnávala se také tzv. hmyzí gastronomie. A jak si tedy vlastně připravit brouka?

"Samozřejmě se smaží na másle, dá se to přidat do perníkového nebo bábovkového těsta. Ono to úplně provoní oříškovou chutí. Je to úžasné," řekl Jan Škraňka, projekt Brouk na talíři.

Po dobrém jídle nesměla chybět ani vína z Vinice sv. Kláry, která je součástí Botanické zahrady. Tady mohou návštěvníci ochutnat vína od českých a moravských vinařů. A to během degustace, která se uskuteční 27. července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu