• Načítám...
>

Školy se přes léto opravují ve velkém

  • 15. července 2019,
  • 17:02,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Prázdniny jsou ideální příležitostí pro školské investice. Na stavby nových škol a rekonstrukce jde letos z rozpočtu hlavního města přes tři miliardy korun. Jednou ze škol kde se pilně pracuje je i Střední uměleckoprůmyslová škola v Praze 3.

Reklama

Léto je každoročně ideální k opravám škol. Toho využilo i hlavní město.

"Celkem jde z rozpočtu hlavního města přes 3 miliardy korun na nové stavby škol, na přístavby, renovace, rekonstrukce a podobně. Kromě základních škol a středních škol probíhají i rekonstrukce a přístavby základních uměleckých škol, protože zde dochází k tomu, že ty současné kapacity už nedostačují, protože máme umělecky nadané děti v Praze," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Jednou ze škol, kde probíhá velká rekonstrukce, je Střední uměleckoprůmyslová škola v Praze 3.

"Tady na Žižkově náměstí je ta oprava i specifická v tom, že většina toho objektu je památkově chráněna. Takže např. výměna oken musí probíhat v souladu s tím co řeknou památkáři," řekl Vít Šimral.

A co nového kromě výměny oken se pro žáky chystá?

"Rekonstrukce oddělení řezby včetně klimatizace, rekonstruujeme oddělení VOŠ, to začalo v květnu, to ještě probíhá. Byly nám schváleny investice na rekonstrukce oddělení nábytku," řekl Milan Martiník, zástupce ředitele VOŠUP a SUPŠ.

A v září začne ve škole i rekonstrukce jídelny.

"Když jsem nastoupil do funkce zástupce, bylo to tady jako za dob mých studií. Vylepšujeme samozřejmě i technologie. To je samozřejmě otázka investic. Pořídili jsme mnoho počítačů, máme 3D tiskárnu a myslím, že se pomalu posouváme do 21. století," řekl Milan Martiník.

Hlavní město počítá s tím, že investice do školských zařízení se budou v příštích letech navyšovat tak, aby moderní vybavení bylo ve všech školách zřizovaných hlavním městem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu