• Načítám...
>

Praha se dohodne s majiteli pozemků v Krči

  • 15. července 2019,
  • 17:09,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražští radní jednali o výstavbě metra D. Konkrétně o postupu stavby v okolí Thomayerovy nemocnice v Krči. Více už v následující reportáži. Natáčela kolegyně Natálie Forsterová.

Reklama

Vedení metropole podepíše dohodu s vlastníky pozemků u Nemocnice v Krči ohledně jejich využití v budoucnu. Jsou totiž potřebné pro stavbu novéh linky metra D.

"Až to s vlastníky slavnostně podepíšeme, tak oni v návaznosti na to půjdou k soudu stáhnout tu žalobu. Takže jakmile to provedou, tak nebude žádná žaloba na územní rozhodnutí a to rozhodnutí bude platné. Ono je platné i dnes s tou žalobou. Ale až oni to stáhnou, nikdo jiný už na to žalobu podat nemůže, protože všechny lhůty vypršely," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Vedení města ve spolupráci s DP řeší výkupy pozemků k metru D dlouhodobě. Dosud šlo o jednu z největších překážek k zahájení stavby.

"Já děkuji oběma náměstkům, že tuto záležitosti postupně posouvají stále více dopředu, že skutečně město bude mít svou čtvrtou linku metra," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Praha by měla podle dohody vlastníkům pozemků v Krči platit zhruba 10 milionů korun ročně. Zároveň jim vytvořit podmínky pro uskutečnění jejich vlastní výstavby. Na pozemcích budoucí stanice metra Nemocnice Krč by tak v budoucnu měly vzniknou byty a kanceláře.

"Je to obytný celek, který má v sobě náměstí s obchody a propojení na nemocnici. Má velmi přiměřenou hustotu," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Smlouvu, která umožní DP stavět metro D na pozemcích v Krči, podepíše vedení Prahy s vlastníky ve středu 17. července. A to za přítomnosti novinářů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu