• Načítám...
>

Divadelní one man show je stále populárnější

  • 15. července 2019,
  • 19:32,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Stále navštěvovanějšími divadelními představeními jsou tzv. one man shows. Při těch na pódiu vystupuje pouze jeden herec, který ztvárňuje několik rolí. Jak se na představení Caveman připravuje herec Jan Holík jsme zjišťovali s naší kamerou.

Reklama

One man show. To je stále populárnější divadelní žánr, kde hraje pouze jeden herec ztvárňující několik rolí.

"Toto je asi nejblíže tzv. stand-upu, což znamená, že tam je prostě jeden komik, který hraje komediální show," řekl Jan Holík, herec.

Proto bývá pro herce one man show jedno z nejnáročnějších představení.

"je to docela dost náročné. Já už to hraji 14 let. Mám za sebou přes 1 300 repríz jen v mém podání. Takže už o tom vím spoustu, o té námaze během toho. Dnes jsem takový trochu rozklížený, takže myslím, že dnes to bude docela dřina. Je to docela fyzicky a psychicky náročná záležitost být sám na tom jevišti," řekl Jan Holík.

Tomu samozřejmě přechází náročnější příprava, kterou herec před představením musí absolvovat.

"Musíte se trochu rozhýbat, rozcvičit a hlavně rozmluvit, protože musíte zvládnout ten text hodinu a půl v kuse," řekl Jan Holík.

Asi nejúspěšnější one man show v Česku je Caveman - představení amerického autora Roba Beckera, které už mnoho let plní hlediště divadel po celém světě.

"Je to o rozdílech mezi muži a ženami podaný vtipnou formou na základě toho, že muži byli lovci a ženy byly sběračky. A od pravěku se to odvíjí do dnešní doby. A na to je navázané všechno to, co ty rozdíly mezi námi dělá a způsobuje, takovou vtipnou formou. Hraji jak ženy, tak muže. Je tam těch postav více. To musíte vždy zvládnout sám," řekl Jan Holík.

One man show Caveman je k vidění na několika letních scénách v Praze a také pravidelně v Divadle U Hasičů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu