• Načítám...
>

Městské části jednají o posílení MHD

  • 16. července 2019,
  • 19:47,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 1, 6 a 7. To jsou městské části, které s Ropidem jednají o upravení nebo posílení některých linek městské hromadné dopravy. Realizaci však značně komplikují některé stavební úpravy a zejména nedostatek řidičů.

Reklama

O úpravě a posílení linek MHD už dlouhodobě usilují některé MČ. Např. Praha 7 by ráda změnila dopravní obslužnost na Bulovce.

"Je to naše spádová nemocnice, kam jezdí spousta občanů Prahy 7 a obzvláště seniorů, kteří jsou třeba méně pohybliví. Ti byli zvyklí, že tam jezdila přímá tramvajová linka č. 25, což už je asi 15 let zpátky. Od té doby tam přímé spojení nemáme. My o to po celou dobu usilujeme. Jedním řešením je prodloužení linky 156. To doufám, že se s Ropidem podaří v momentě, kdy najde dostatek řidičů, v příštích letech zavést," řekl Ondřej Mirovský, místostarosta MČ Praha 7.

Prahu 6 zase trápí situace na Bělohorské ulici. Tam by radnice chtěla nechat vybudovat novou tramvajovou zastávku mezi stanicemi Drinopol a U Kaštanu.

"Jedná se o městskou třídu, obchodní třídu, kde je vzdálenost mezi zastávkami 900 metrů, což je velice daleko. To znamená, že zřízení zastávky v místě polikliniky, nákupního střediska a banky je zcela na místě. A už z toho důvodu, že chceme omezit automobilovou dopravu, parkování tam není možnost zajistit, by toto měla MHD zajistit a měla by se snažit to území obsluhovat," řekla Eva Smutná, radní MČ Praha 6.

O nové tramvajové zastávce jedná s Ropidem také MČ Praha 1.

"Praha 1 má zájem vybudovat novou dopravní zastávku u Karlových lázní ve směru k Národnímu divadlu, kde momentálně chybí," řekla Kateřina Písačková, tisková mluvčí MČ Praha 1.

Ropid v současnosti připravuje dokument, který navrhne rozvoj sítě MHD do roku 2029. Ten pracuje s připomínkami MČ.

"Připravujeme některé stavební úpravy. Týká se to třeba nově vzniklých zastávek, např. Karlovy lázně nebo zastávka v Břevnově. Ale týká se to také změn linek některých autobusů, které by měly lépe propojit jednotlivé MČ. Tady to ale naráží jednak na nutnosti stavebních úprav v některých ulicích, kde je potřeba např. změnit parkování, upravit jízdní pruhy," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí Ropid.

Úpravy linek ale komplikuje také nedostatek řidičů tramvají i autobusů. I přes to by podle Ropidu některé z úprav mohly být realizovány na přelomu tohoto a příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu