• Načítám...
>

Praha hostí festival pouličního divadla

  • 16. července 2019,
  • 20:20,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Na čtyři desítky pouličních představení a to nejrůznějších žánrů od klasického dramatu až po nový cirkus. A to všechno v rámci festivalu Za dveřmi. Ten v Praze potrvá až do čtvrtka.

Reklama

Za dveřmi. To je největší festival pouličního divadla v ČR. Ten zahájila hudební formace Copenhagen Showband. A pak centrem města prošel slavnostní průvod.

"Vychází z Můstku a projde na Staroměstské náměstí a v centru Prahu. Budou tady Vosa Theatre, což je umělecký soubor, který např. prezentoval ČR v zahraničí na EXPU v Šanghaji. Návštěvníci budou moci vidět obrovské nafukovací ryby nebo loď," řekla Dominika Antonie Skalová, PR manažerka festivalu.

"Máme 11. ročník. Je to pouliční divadlo, takže budeme hlavně v ulicích, letos trochu více v centru než v ročnících posledních. Zároveň budeme hodně na Výstavišti v Holešovicích. Myslím, že máme asi 40 produkcí. Máme tady soubory z několika evropských zemí," řekl Jakub Vedral, ředitel festivalu.

Festival nabídne řadu žánrů a na své si tak přijde každý milovník divadla.

"Spousta lidí si pod pouličním divadlem představuje nějakého žongléra, který někde hází míčky. Tak to ale skutečně není. V tom žánru můžete vidět velká klasická dramata až po novocirkusová nebo taneční představení," řekl Jakub Vedral.

Festival Za dveřmi potrvá do čtvrtka 18. července a každý den od odpoledních do večerních hodin bude nabitý divadlem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu