• Načítám...
>

Dopravní podnik plánuje výtah na Malostranské

  • 16. července 2019,
  • 21:46,
  • PRAHA,
  • Redakce

V Praze se lidé dočkají dalšího bezbariérového přístupu do metra. Tentokrát se jedná o stanici Malostranská, kde by se mělo začít s výstavbou nového výtahu. Ten by měl být dokončen v roce 2023.

Reklama

Pražský Dopravní podnik pokračuje ve svém plánu zpřístupnit většinu stanic metra. Nově plánuje vybudovat bezbariérový přístup ve stanici Malostranská.

"Z nástupiště bude veden výtah do přestupní chodby a další výtah bude z přestupní chodby na povrch. Plníme tedy strategii hlavního města, jelikož do roku 2025 musí být pražská MHD plně bezbariérová," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

V soutěži, která byla podnikem vypsána, se hledá projektant, který připraví dokumentaci pro stavební povolení. Od května se už také pracuje na dalších přestavbách.

"V tuto chvíli např. již stavíme výtah na Karlově náměstí. Ve druhé polovině letošního roku plánujeme začít na Opatově a potom začnou další práce na dalších bezbariérových výtazích," řekla Aneta Řehková.

Pražané a návštěvníci metropole takové změny vítají v povděkem.

anketa

Předpokládaný termín dokončení bezbariérového přístupu na Malostranské je v roce 2023. Náklady jsou odhadovány na 308 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu