• Načítám...
>

Praha se dohodla s majiteli pozemků v Krči

  • 17. července 2019,
  • 19:25,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Praha podepsala se soukromými vlastníky dohodu o využití pozemků u nemocnice v Krči pro stavbu metra D. Dohoda obsahuje mimo jiné především stažení žaloby, kterou majitelé napadli územní rozhodnutí k metru i povolení ke stavbě linky D.

Reklama

Podání rukou a symbolické předání dokumentů. Tak to vypadalo na pražském magistrátu v den, kdy vedení města slavnostně podepsalo dohodu s vlastníky pozemků v okolí plánované stanice metra D - Nemocnice Krč.

"Jsem moc rád, že se podařilo dojednat tu klíčovou dohodu s vlastníky pozemků v okolí Nemocnice Krč, budoucí stanice metra. Já to vnímám jako velký úspěch, který umožní pokračování výstavby metra D," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Nejen, že se dohodneme na budoucím rozvoji celé stanice a umožní tam vlastníci stavbu metra. Podařilo se nám dosáhnout i toho, že stáhnou žalobu na územní rozhodnutí, která už několik let visela nad námi a ohrožovala celou výstavbu metra D," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Praha nyní bude na oplátku za stažení žaloby s vlastníky pozemků spolupracovat při přípravě jejich vlastní výstavby u budoucí stanice metra. Dále jim město bude také až do zprovoznění metra platit nájemné ve výši 10 milionů korun ročně.

"Pro vlastníky, kteří vlastní ty pozemky dlouhodobě, nejedná se o žádné spekulanty, je to opravdu rodina, která ty pozemky drží dlouhodobě, bylo důležité nejen to, že ve sklepě bude metro, ale i to, že nad ním vznikne kus města. To znamená, že měli zájem, aby si byli schopni sami zrealizovat svoji vlastní investici na svých vlastních pozemcích," řekl Jakub Sklenka, zástupce vlastníků pozemků.

Vlastníci pozemků chtějí vybudovat kolem budoucí stanice metra Nemocnice Krč např. polikliniku, byty nebo třeba kanceláře. Tam ale jejich plány nekončí. Nyní město a DP se stejnými majiteli jedná také o pozemcích kolem krčského nádraží, kde má být další z plánovaných stanic nové linky metra. I zde by podle všech zúčastněných mělo dojít k dohodě do konce letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu