• Načítám...
>

V Botanické zahradě se budují nové vstupy

  • 18. července 2019,
  • 20:14,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Do Botanické zahrady najely bagry. Probíhají tady totiž práce na nových vstupech do zahrady a také přilehlé Vinice svaté Kláry. Jde o jedny z plánovaných investičních akcí, které chce Botanická zahrada letos realizovat. Novou pokladnu a vstupní prostory navrhl architekt Ladislav Lábus. Vstup do zahrady bude bezbariérový.

Reklama

V Botanické zahradě probíhají práce na nových vstupech. A to jak to Botanické zahrady, tak také do Vinice sv. Kláry. Právě se např. pracuje na bezbariérovém propojení ornamentální zahrady a vinice. Nová cesta bude kompletně bezbariérová.

"Dosud museli návštěvníci třeba na vozíčku překonávat velmi nepříjemnou cestu okolo Kaple sv. Kláry, takže v tomto okamžiku dojde k usnadnění jejich cesty. Toto propojení dále ocení zejména svatebčané, kteří budou mít snadnější přístup právě do kaple, protože v Botanické zahradě ročně odbavíme okolo 50 až 60 svateb, což je velké množství," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Nové propojení by mělo být dokončeno zhruba za měsíc. Pak začnou další práce v samotné vinici. Rozšířen bude také degustační domek, který pro zvýšený zájem o víno už kapacitně nevyhovuje. Vedení zahrady ho proto nechá rozšířit až pro 60 lidí. Práce probíhají také na jižním vstupu do Botanické zahrady.

"Budujeme nový jižní vstup do Botanické zahrady od kovárny, od autobusové zastávky Trojská, kde se návštěvník může těšit na novou vstupní pokladnu, jejíž součástí jsou toalety, předprostor a podobně. Celý objekt pro nás projektoval pan architekt Lábus. Snažil se celý objekt zakomponovat pod terén tak, aby nebyly pohledové dominanty nijak rušeny," řekl Václav Jůzko, vedoucí stavebního oddělení Botanické zahrady.

Probíhající práce nijak nezasáhnou do připravovaných letní akcí, které mohou lidé navštívit. Botanická zahrada plánuje investice za zhruba 35 milionů korun. Mezi nimi bude také např. nový vodovod z Vltavy, který pomůže zahradě ušetřit za spotřebu vody.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu