• Načítám...
>

Lidé v pražské zoo ochutnali hmyzí speciality

  • 22. července 2019,
  • 22:41,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Víkend hmyzožravců. To byl název akce, kterou o víkendu uspořádala pražská zoo. Návštěvníci tak měli jedinečnou příležitost ochutnat pokrmy od vyhlášeného hmyzího šéfkuchaře.

Reklama

Cvrček na másle s karamelem, moučný červ s bylinkami nebo larvy potemníka brazilského na chili a česneku. To vše mohli o víkendu návštěvníci pražské zoo ochutnat v rámci akce nazvané Víkend hmyzožravců.

"Víkend hmyzožravců už u nás probíhá podeváté. My jsme hrozně rádi, že před 9 lety jsme jako první v ČR představili možnosti využití hmyzu ke kulinářským účelům. Od té doby samozřejmě už zde dokonce vzniklo několik kuchařů, kteří se tomu věnují. Byla vydána knížka a podobně. Teď jsme to rozšířili. Máme víkend, sobotu i neděli, a představujeme lidem hmyz možná jako potravu budoucnosti. Hmyz připravujeme na mnoho způsobů," řekl Martin Smrček, vedoucí vzdělávacího oddělení.

"Ta příprava je velmi jednoduchá. Hmyz se připravuje tak, že se nejdříve musí pročistit, nechat vyhladovět. Potom se živý pročištění hmyz hodí do horké vody. Tam se spaří, usmrtí. Pak se dá na pánev a následná příprava je velmi jednoduchá. Dodají se bylinky, sůl, pepř a potom se už u toho vaření fantazii meze nekladou," řekl Milan Václavík, šéfkuchař.

anketa

Kromě ochutnávek byl ale pro návštěvníky zoo připraven také doprovodný program. Lidé se tak mohli seznámit s mnoha druhy hmyzu včetně velkých švábů a strašilek. A to bez nutnosti tyto živočichy ochutnat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu