• Načítám...
>

Škodův palác hostí výstavu Každý den je dar

  • 2. srpna 2019,
  • 18:08,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Ve Škodově paláci je k vidění putovní charitativní výstava. Pod titulem Každý den je dar představuje obrazy ze zvířecí říše. Ty namalovala spisovatelka, malířka a fotografka Věra Fina.

Reklama

Každý den je dar. To je životní motto paní Věry Finy - spisovatelky, malířky a fotografky, která si prošla onkologickým onemocněním, nad kterým nakonec dokázala zvítězit. Nyní si lidé mohou ve Škodově paláci prohlédnout její tvorbu. A to díky stejnojmenné charitativní výstavě - Každý den je dar.

"Tím, že jsem si prošla nelehkou onkologickou cestou, tak vím co je velmi důležité. Velmi důležitá je naděje. Aby ti lidé měli motor a mohli jít dál. Ne každý má v sobě tu sílu, takže já, když jsem si tím peklem rakoviny prošla, jsem se rozhodla, že tu druhou šanci uchopím se vší parádou a noblesou, proto jsem se rozhodla, že založím neziskovou organizaci na podporu onkologickým pacientům a pacientům v remisi. Konám to tak, že jsem se rozhodla, že udělám Sad nadějí," řekla Věra Fina, zakladatelka neziskové organizace Jelimán.

A jak si paní Věra Fina řekla, tak také udělala. Dnes díky jejímu nasazení a obrovské energii existuje nezisková organizace Jelimán. Ta už uskutečnila několik projektů. Tím hlavním je ale právě Sad nadějí.

"Je to velký projekt. Je to místo, kde budou lidé po překonání těžké nemoci vysazovat stromy naděje," řekla Věra Fina.

Charitativní putovní výstavu zaštítil pražský magistrát. Do metropole se dostala díky poslanci Pavlu Bělobrádkovi.

"Mě když autorka oslovila a podařilo se vytvořit tuto výstavu v Náchodě, řekli jsme si, že bychom mohli i do hlavního města. Díky předsedovi výboru Janu Wolfovi se podařilo na tomto krásném místě ve Škodově paláci uskutečnit tuto výstavu," řekl Pavel Bělobrádek, poslanec PČR.

"Praha již dlouhé roky podporuje různé sociální skupiny a lidi, kteří nějakým svým způsobem přispívají k rozšiřování povědomí o různých nemocech. A proto, že se uvědomujeme, že tato onkologická nemoc je velmi závažná, tak jsme rádi, že lidé, kteří touto nemocí prošli a úspěšně se z ní vyléčili, dávají návod ostatním lidem v tom, jak mohou v dalším životě pokračovat," řekl Jan Wolf, předseda Výboru pro kulturu ZHMP.

A vznik Sadu nadějí díky charitativní výstavě mohou podpořit i samotní Pražané. Ve Škodově paláci si mohou vybrat z celkem 12 obrazů ze zvířecí říše a přispět mohou i jinak. Veškeré dostupné informace zájemci najdou na internetových stránkách www.jeliman.net.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu