• Načítám...
>

Pražské služby radí lidem jak třídit odpad

  • 9. srpna 2019,
  • 17:32,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražské služby informují na internetu prostřednictvím průvodce jak správně třídit odpad. Právě teď v letních měsících ho totiž v domácnostech přibývá. Nad rámec běžné produkce se hromadí například specifické odpady jako třeba jídelní obaly nebo staré cyklistické pláště.

Reklama

K letním měsícům neodmyslitelně patří dovolené i venkovní aktivity a dlouhé letní večery přímo lákají k piknikům či objednávání jídla prostřednictvím rozvážkových společností. To ale způsobuje také hromadění odpadu, který lidé mnohdy špatně třídí. Pražské služby proto nyní vydaly průvodce, který má lidem poradit jak třídit správně.

"Jsou to takové tradiční evergreeny, jako např. krabice od pizzy, která by v ideálním případě měla končit v černém kontejneru na směsný odpad. Co se týká toho letního odpadu, tak jsou to např. i různé plastové obaly od marinád. To je úplně ten samý případ. Je tam obsaženo poměrně hodně mastnoty, takže zase ideálně směsný komunální odpad - černá popelnice. Nikoliv žlutý kontejner na plast," řekl Radim Mana, tiskový mluvčí Pražských služeb.

Drobný manuál, který Pražanům poradí s tím jak třídit odpad během letních prázdnin, lidé najdou na stránkách Pražských služeb. Dočtou se tam např. i o tom jak třídit plechové či kovové obaly od deodorantů.

"Právě letní měsíce nás nutí používat tuto kosmetiku ve větší míře. Musíme ale upozornit na to, že právě nádobky pod tlakem, tedy deodoranty nebo laky na vlasy, nepatří do těch šedých kontejnerů na kovové odpady. Opět v ideálním případě malé množství můžeme hodit do směsného komunálního odpadu," řekl Radim Mana.

Dalším nešvarem je také odhazování objemného odpadu mimo určené nádoby. Lidé tak výrazně komplikují práci Pražským službám, které denně vysílají do ulic 105 vozidel. Nás ale zajímalo co vlastně lidé třídí nejčastěji a proč.

anketa

V Praze v loňském roce skončilo v barevných kontejnerech na tříděný odpad bezmála 57 tisíc tun odpadu. Nejvíce se třídil papír a sklo. Narostlo ale i množství komunálního odpadu. Toho Pražské svozové společnosti svezly přes 264 tisíc tun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu