• Načítám...
>

Hasiči v Satalicích budou mít novou zbrojnici

  • 9. srpna 2019,
  • 23:24,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Dobrovolní hasiči ze Satalic budou mít novou zbrojnici. Ta by se měla začít budovat už na podzim a její stavba bude trvat přesně dva roky. V současnosti hasiči v Satalicích působí v provizorních podmínkách se skromnými garážemi i zázemím.

Reklama

SDH v Satalicích není v jednoduché situaci. Hasičárnu totiž sdílí s profesionálními hasiči. 

"Působí v takových neutěšených podmínkách na dvorku, v garáži, takže v tuto chvíli nemají vůbec prostor pro to, aby dobře působili tak, jak by chtěli," řekla Milada Voborská, starostka MČ Praha - Satalice.

"Naše hasičská zbrojnice je teď ve stadiu, že jsme tady v pronajatých provizorních prostorách. Pro náš oddíl mladých hasičů, který má skoro 40 členů, máme malou klubovnu, kam děti nejsou schopné se ani pořádně vejít," řekl Tomáš Maršál, velitel JSDH Satalice.

To by se ale brzy mělo změnit. MČ pořídila pozemek a hlavní město novou zbrojnici dobrovolných hasičů v Satalicích vybuduje.

"Dobrovolní hasiči nám pomáhají při všech aktivitách v Satalicích, takže my jsme rádi, že konečně budou mít důstojné zázemí a budou mít kde působit a vychovávat mládež," řekla Milada Voborská.

"Už máme stavební povolení, takže teď jsme v radě odsouhlasili tento záměr, takže dojde k uvolnění finančních prostředků a investiční odbor vysoutěží tuto stavbu. Já doufám, že se nám to podaří vysoutěžit ještě v tomto roce, abychom mohli ještě v tomto roce začít. Stavba by měla celkově trvat 24 měsíců. Odhadované náklady jsou 32 milionů," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Pro dobrovolné hasiče se toho hodně změní. Budou mít dostatečné prostory pro zázemí i tréninky a velkou klubovnu o rozměrech 10x10 metrů.

"Nejzásadnější je, že budeme mít pořádné prostory na parkování techniky. Teď máme 4 kusy techniky, z toho jeden tranzit nám už musí stát venku na dešti, protože nemáme garážové stání," řekl Tomáš Maršál.

U dobrovolných hasičů v Satalicích v současnosti slouží zhruba 40 mužů a žen.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu