• Načítám...
>

Prahou prošel průvod hrdosti

  • 13. srpna 2019,
  • 1:44,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Alegorické vozy, duhové vlajky,  hudba různých žánrů a dobrá nálada. To byl průvod hrdosti gayů, leseb, bisexuálů a translidí, který se konal v Praze v rámci festivalu Prague Pride.

Reklama

Desítky tisíc lidí se zúčastnily průvodu hrdosti, který je každý rok součástí festivalu Prague Pride. Ten se v Praze koná pravidelně již od roku 2011.

anketa

V čele průvodu nechyběli ani zástupci pražského Magistrátu, kteří letošní Prague Pride podpořili.

"Jedná se o symbolické gesto, kterým chceme podpořit rovnoprávnost, protože členové a podporovatelé LGBT komunity jsou v některých zemích šikanováni nebo fyzicky likvidováni. Téma rovnoprávnosti je tady letos důležité i z toho pohledu návrhu zákona manželství pro všechny, který by měl přinést stejná práva a povinnosti," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Určitě nejde jen o podporu této akce, ale je to celý týden akcí Prague Pride, které mohou podpořit, že lidé mohou být sami sebou, to znamená, že v ten okamžik se v nich může ukázat veškerý potenciál a vlastnosti, které za normálních okolností ta společnost potlačuje," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Průvod vyšel z Václavského náměstí a přes centrum Prahy došli jeho účastníci až na Letnou.

I letos na bezpečnost akce dohlížela policie.

"Pražská policie nemusela řešit žádný závažnější problém, kromě drobného incidentu, který se odehrál v Revoluční ulici na Praze 1, kde skupina přibližně 20 osob chtěla průvod blokovat, aby nemohl pokračovat dál, nicméně policisté tuto skupinu odclonili a pochod došel v poklidu," řekl Jan Daněk, tiskový mluvčí KŘP hl. m. Prahy.

Na pražské Letenské pláni, kam průvod došel před 15. hodinou, pokračoval letošní ročník Prague Pride dalším programem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu