• Načítám...
>

Lvi v pražské zoo si užili hovězí zmrzlinu

  • 13. srpna 2019,
  • 2:07,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V zoo oslavili také mezinárodní den krále zvířat. V rámci dne lvů byly zejména pro děti připraveny zábavné aktivity. Mohly si vyrobit masku ve výtvarné dílně a zúčastnit se průvodu k venkovnímu výběhu lvů indických.

Reklama

Nedělní den v pražské Zoo patřil lvům. Zejména děti tady mohly oslavit mezinárodní den tohoto zvířete a to tak, že si mohly vytvořit ve výtvarné dílničce vlastní masku lva. S tou se posléze vypravily společně s rodiči do průvodu, který zamířil právě ke lvímu výběhu.

"My jsme se vydali k venkovní expozici lvů, tam byla v jednu hodinu lvům předána taková pochoutka, kterou normálně v neděli nedostávají, protože v neděli mají všechny veliké šelmy půst, ale tím, že slaví mezinárodní den, tak jsme si dovolili jim dopřát. Dostali dárek v podobě krabice, ve které byla schovaná zmrzlina. Zmrzlina byla vytvořena z hovězí krve," řekla Petra Voráčková, referentka vzdělávacího oddělení Zoo Praha.

A pro účastníky lvího enrichmentu nebyl výběr zmrzliny překvapující.

anketa

Pražská Zoologická zahrada je jednou z mála v Evropě, kde chovají lvi, které získali přímo z Indie. I proto se jim snaží vytvořit kvalitní podmínky k životu, aby se podařilo je rozmnožit. O mláďata totiž budou mít v jiných zoologických zahradách velký zájem.

"Ty evropské zoologické zahrady spolupracují a snaží se vytvořit vhodnou populaci, vytvořit záložní chov, kdyby ve volné přírodě zemřeli. Ten mezinárodní den zvířat se slaví z toho důvodu, aby se připomnělo, proč jsou ta zvířata ohrožená," řekla Petra Voráčková.

Mezinárodní den lvů si mohli užít všichni bez ohledu na to, jestli si před tím vyrobili lví masku nebo ne. O všech podobných aktivitách zoologická zahrada pravidelně informuje na internetových stránkách a také na facebookovém profilu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu