• Načítám...
>

Lávka na Chodově je opět přístupná

  • 13. srpna 2019,
  • 21:58,
  • PRAHA,
  • Tomáš Horák

Lávka na Chodově je opět otevřena. Jediná a hlavní spojnice mezi Starým Chodovem a stanicí metra Chodov byla od 1. července uzavřena kvůli rekonstrukci. A tu se podařilo stihnout v rekordním termínu.

Reklama

Chodovská lávka vedoucí přes dálnici D1 má za sebou svou první velikou rekonstrukci a je opět přístupná veřejnosti.

"Rozhodli jsme se na základě mostní prohlídky a ten hlavní důvod byl odvodnění. To znamená, že voda, která nám na tu lávku dopadne, tak abychom jí dostali pryč a nezatékala nám do konstrukce. Jsou tady tři hlavní věci. Odmontovali jsme zábradlí a kompletně jsme ho přelakovali. Poté jsme odstranili pochozí část a tam jsme udělali nové hydroizolace a na základě toho byla položena nová pochozí část," řekl Martin Duška, radní MČ Praha 11.

Oprava lávky, která slouží nejenom pěším, ale i cyklistům, stála celkem 5 milionů korun. Polovinu z této částky zaplatil magistrát.

"Máme z toho velikou radost, magistrátu velmi děkujeme. Pro nás je velmi složité hledat finance na podobné opravy. Je to první etapa ze dvou. Teď se dělal povrch a příští rok by se měl dělat spodek, to znamená pilíře a spodní část mostu. Bavíme se o tom, zda by to magistrát nechtěl dělat celé, protože je to relativně složitá rekonstrukce, která bude obnášet i uzavření jednoho jízdního pruhu na D1, což je poměrně veliká komplikace," řekl Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

Původně měla být Chodovská lávka uzavřena až do konce srpna. Opravy se ale podařilo dokončit o celých 19 dní dříve. Lidé se tak mohou opět pohodlně a rychle dostat ze Starého Chodova ke stanici metra Chodov.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu