• Načítám...
>

Šlechtova restaurace má nového provozovatele

  • 14. srpna 2019,
  • 9:47,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Rekonstrukce Šlechtovy restaurace se blíží do konečné fáze. Je potřeba ještě dokončit fasády a provést několik úprav v interiéru. První návštěvníky by tak mohla přivítat už začátkem nové sezóny v příštím roce.

Reklama

Budoucnost Šlechtovy restaurace, která se nachází v krásném prostředí Stromovky, má už jasnější obrysy. Nejen, že se stavební práce blíží ke konci, ale Praha už vybrala i nového provozovatele. A tak gastronomie ale třeba i kulturní programy budou v režii Vinohradského pivovaru.

"Tím chceme být pro místní, kteří se nám tam budou vracet a kteří nás v tom podniku budou držet dlouhodobě. Takže určitě ta cenová politika bude i tady nastavená tak, aby se sem normální Pražané vraceli na pivo, na jídlo," řekl Jan Korselt, jednatel společnosti Vinohradský pivovar.

"Věříme, že to bude vyhledávané a oblíbené místo pro Pražany nejen při návštěvě Stromovky, ale že sem budou lidé chodit cíleně nejen za dobrým pivem, jídlem, ale i právě za kulturou," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy.

"Myslím, že tuto restauraci bude vyhledávat úplně každý, ať už kvůli tomu, že půjde okolo a dá si něco k pití nebo k jídlu, nebo také kvůli kulturnímu programu," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

Důležité prý je, aby se 300 let staré restauraci byl provozovatel, který podpoří její atmosféru a ducha. Z jeho výběru i z postupující rekonstrukce má radost i vnuk posledního provozovatele restaurace, jímž byl Antonín Šlechta. Jeho vnuk Karel se tu prakticky narodil a strávil zde 8 let života.

"Je to úžasné, že se konečně něco rozhoupalo, že ta restaurace zase bude sloužit lidem, že se navrátí do staré slávy," řekl Karel Šlechta, vnuk posledního provozovatele.

V současné době se mimo jiné např. restauruje nejvzácnější část interiéru, tzv. grotta. Kvůli zachování původní podoby vyžaduje pečlivý přístup odborníků.

"Doplňuje se tam reliéfní výzdoba, pasáže z různých materiálů včetně různých kamínkových frakcí," řekl Jan Munzar, jednatel stavební společnosti.

Než přijdou do restaurace první hosté, pár úprav ji ještě čeká. Jedná se třeba o novou fasádu či podlahy. Znovuotevření restaurace plánuje hlavní město už od příští sezóny. Otevírat se však bude postupně podle toho, jak bude dobudováváno její zázemí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu