• Načítám...
>

Parkovací zóny se rozšíří do dalších lokalit

  • 15. srpna 2019,
  • 17:35,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Čím dál více městských částí bojuje za tzv. jednotný parkovací systém, v němž by obyvatelé Prahy mohli parkovat kdekoli na území metropole. I přes to se zóny placeného stání stále rozšiřují do dalších lokalit v městských částech 4, 6, 9 a 10, kde si budou muset obyvatelé vyřídit patřičná parkovací oprávnění.

Reklama

Zóny placeného stání se v několika městských částech opět rozšíří. Od 18. listopadu začnou platit například v dalších ulicích na území Prahy 6.

"My jsme to chtěli rozšířit do celé oblasti, ale nově máme zatím přislíbeno rozšíření do oblasti Ořechovky, části Střešovic, Hanspaulky a potom celé sídliště Dědina," řekl Jiří Lála, místostarosta MČ Praha 6.

Zóny se v brzké době rozšíří i do dalších ulic v Praze 4.

"V zóně se ocitne Starý Braník, zbytek Podolí, které v něm ještě nebylo, poté další část Krče, co je severně od Jižní spojky a zbytek Michle," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

Od začátku příštího roku by se mělo za parkování platit také ve Vysočanech a Libni. Do systému se Praha 9 zařadila a to i přes to, že k němu má určité výhrady.

"Bojujeme za to, aby vznikla tzv. karta Pražana pro občany, které mají trvalé bydliště na území hlavního města Prahy, aby mohli parkovat, bez ohledu na to, v jaké městské části se nachází. Samozřejmě chápeme výjimku, jako je Praha 1 nebo památková zóna, která zasahuje až na Prahu 2. My jsme požadovali první dvě hodiny bezplatně, protože když jsme začali řešit zóny placeného stání, ozvalo se spoustu místních obyvatel, kteří tam mají staré rodiče, jezdí za nimi, vozí je k lékaři, na nákupy a tak dále," řekl Tomáš Holeček, radní MČ Praha 9.

Celoplošný parkovací systém se snaží prosadit také radnice Prahy 15.

"My jsme zatím ten postoj předali hlavnímu městu a při té první konzultaci hlavní město spíše setrvává na tom, že by chtělo rozšířit ty parkovací zóny i k nám," řekl Michal Frauenterka, místostarosta MČ Praha 15.

To ale vedení městské části odmítá a Praha 15 se tak zatím do systému zón placeného parkování nepřidá.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu