• Načítám...
>

Lanovka v ZOO svezla už osm milionů lidí

  • 15. srpna 2019,
  • 18:06,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Jednou z oblíbených atrakcí pražské Zoologické zahrady je lanovka. V provozu je od 70. let minulého století. A právě teď oslavila významnou událost. Svezla totiž osmi miliontého návštěvníka.

Reklama

106 metrů dlouhá s výškovým rozdílem 50 metrů. To je lanová dráha v pražské Zoologické zahradě.

A právě tato lanová dráha svezla svého osmi miliontého návštěvníka. Tím se stala paní Hana Charvátová, které do zoo dorazila se svými vnoučaty.

"Chodíme aspoň desetkrát ročně, protože máme roční vstupenku a tou lanovkou jezdíme pravidelně. Opravdu jsme se sem dnes těšili," řekla Hana Charvátová, jubilejní návštěvnice.

Kromě dárků, které předali ředitelé zoologické zahrady a Dopravního podniku, byl pro osmi miliontého návštěvníka lanovky připraven i zážitek v podobě krmení koní převalského a velbloudů.

Lanová dráha v zoologické zahradě se začala stavět v roce 1970, uvedena do provozu byla v roce 1977 a od roku 1981 jí provozuje pražský Dopravní podnik.

"Od té doby se příliš nezměnila, ten vizuální pohled je pořád stejný, nicméně samozřejmě prošla rekonstrukcí a průběžnými generálkami. Nejvíce byla zasažena v roce 2002, když přišly povodně," řekl Pavel Kejha, vedoucí provozu.

Lanovka ale povodně ustála a další velká revize jí brzy čeká.

"Na přelomu roku 2020/21 bude právě desetiletá prohlídka, kdy budeme měnit hlavní ložiska, bude se dělat úprava, abychom na to zase dalších deset let nemuseli sahat," řekl Pavel Kejha.

Devíti miliontého návštěvníka by lanovka v pražské Zoologické zahradě měla svést zhruba za dva roky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu