• Načítám...
>

Na Palackého mostě je omezena doprava

  • 13. srpna 2019,
  • 16:19,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Palackého most prochází opravami. Spodní část je totiž ve špatném technickém stavu a kusy betonu, které odpadávají, ohrožují plavební dráhu. Opravy ale probíhají i na vozovce. V tuto chvíli je proto na mostě uzavřen jeden jízdní pruh a přilehlý chodník ve směru na Prahu 5. Doprava je tak vedena po tramvajové trati.

Reklama

Od 10. srpna je uzavřen jízdní pruh na Palackého mostě a také přilehlý chodník ve směru na Prahu 5. Probíhá tam totiž diagnostika mostu a s tím spojené vrtání sond. Doprava je proto vedena po tramvajové trati.

"V průběhu uzavírky jsme minulý týden udělali také sanaci vnitřních šachet a opravili jsme vyústění včetně osazení nových poklopů. To byly právě práce, které jsme dělali v tramvajovém pásu. Nyní opravujeme chodník po pravé straně ve směru z Palackého náměstí na Smíchov. Celkově jsou práce náročnější, než jsme očekávali. Je třeba opravit most ve větším rozsahu, ale termín dokončení prací na konci října v tuto chvíli za nás ohrožen není," řekl Petr Jansa, tiskový mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Pokud má někdo při procházení po mostě pocit, že se na něm nic neděje, je to z toho důvodu, že hlavní práce stále probíhají ve spodní části mostu. Beton totiž odpadává a ohrožuje tak plavební cestu. Tomu je potřeba zamezit.

"Je potřeba odstranit, a teď to řeknu velmi zjednodušeně, otlouci tu omítku a ten odpadávající beton tak, aby nepadal do plavební dráhy a provést sanaci toho celého mostu tak, aby to poškození nepokračovalo. Následně v tom samotném závěru upevníme třeba na balkony sítě tak, aby nedocházelo k tomu odpadávání do té plavení dráhy," řekl Petr Jansa.

Dopravní uzavírka na mostě potrvá až do 20. srpna. Pak si ale práce vyžádají ještě další dopravní omezení od 26. do 28. srpna. A to na Hořejším nábřeží, kde bude v úseku Na Bělidle - Nábřežní opět uzavřen jeden jízdní pruh.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu