• Načítám...
>

Do botanické zahrady přijely malé pivovary

  • 19. srpna 2019,
  • 17:01,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražská botanická zahrada pravidelně pořádá akce pro milovníky vín, na kterých představuje produkci z vinice svaté Kláry. O uplynulém víkendu ale do Troji zamířili pivaři. Konal se zde totiž pivní festival, na kterém se představily malé české pivovary.

Reklama

Třetí srpnový víkend patřil v Botanické zahradě všem milovníkům piva. Zlaté moky tu představilo několik malých českých pivovarů.

"Dvanáct pivovarů. Jsou to zejména malé a mikropivovary z oblasti Prahy, ale také z celé ČR. Je tady opravdu velmi široká nabídka, každý ten pivovar si přivezl minimálně 3 nebo 4 piva, takže je z čeho vybírat," řekla Klára Hrdá, tisková mluvčí Botanické zahrady hl. m. Prahy.

anketa

K dobrému pivu patří i dobré jídlo a rozhodně o něj nebyla nouze. 

"Máme tady samozřejmě vybrané pochoutky, které se k pivu hodí. Je tady stánek např. s řepánky, což je takové speciální plněné pečivo, preclíky, je tady samozřejmě i maso, různé klobásy a potom sýry, nakládané sýry, teplé sýry," řekla Klára Hrdá.

Během dvoudenního programu se návštěvníkům představila mimo jiné také autorka květinových kuchařek Jana Vlková.

"Ten dnešní program jsme zaměřili právě díky spolupráci s paní Vlkovou i na to, co si k tomu pivu můžete dát, a že si právě můžete dát něco dobrého a ozdobit to pikantními rostlinami, které nejsou příliš známé. Paní Vlková se zaměřuje zejména na plané rostliny nebo méně známé rostliny. A upozorní i na to, že třeba na zahradě vám roste něco, co si můžete dát do pomazánky a je to myslím zajímavé potom pojídat k tomu dobrému pivu," řekla Klára Hrdá.

Nechyběl ani program pro děti, které si vyzkoušely malování, třpytivé tetování, pletení barevných copánků nebo výrobu triček.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu