• Načítám...
>

Výstup z metra na Karlovo náměstí je v provozu

  • 16. srpna 2019,
  • 19:50,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Vstup do stanice metra linky B z Karlova náměstí je opět přístupný. Cestující tu ale čeká další menší omezení, které souvisí s výstavbou výtahu na nástupiště. Práce by měly skončit v červnu příštího roku.

Reklama

S týdenním předstihem byla dokončena kompletní rekonstrukce vestibulu metra z Karlova náměstí. Práce tu probíhaly ve 24 hodinovém režimu více než 10 měsíců.

"Je zrekonstruovaný eskalátorový tunel a ty původní prvky, které tady jsou, to znamená obklady a podlahy, jsou vyčištěné, zrepasované a nově zrekonstruované," řekl Petr Witowski, předseda představenstva DP hl. m. Prahy.

"Jsou tam ty výměny technologií, elektroinstalací, napájení, dálkového řízení a i prostory, jako jsou podhledy a podobně, takže ta rekonstrukce není jen o těch schodech, ale i o té stavební části," řekl Tomáš Koranda, předseda představenstva Hochtief.

Jednou z nejobtížnějších částí rekonstrukce byla výměna eskalátorů. Odstraňování původních, které jsou ve stanici od počátku 80.let, trvalo 35 dní.

"Ty eskalátory jsou vyměněné a jsou moderní. Na jednu stranu jsou pomalejší, takže ta cesta nahoru cestujícím trvá déle. Na druhou stranu jsou tím pádem bezpečnější pro osoby se sníženou pohybovou schopností. Pro malé děti odpovídají evropským normám, takže na obou těch schodech bychom našli pozitiva i negativa," řekl Petr Witowski.

Po modernizaci eskalátorů a vestibulu čekají ale stanici ještě další stavební práce. Od konce dubna tu totiž probíhá druhá fáze rekonstrukce, která má zajistit bezbariérový přístup.

"Ta druhá etapa skutečně probíhá, začala v dubnu a týká se bezbariérovosti stanice Karlovo náměstí. My zhruba někde uprostřed nástupiště začínáme budovat výtah, který vyústí nahoře ve Václavské pasáži," řekl Petr Witowski.

Práce by měly být dokončeny nejpozději v červnu příštího roku a Karlovo náměstí se tak stane 46. bezbariérovou stanicí metra v Praze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu