• Načítám...
>

Jižní Město má novou venkovní posilovnu

  • 15. srpna 2019,
  • 21:40,
  • PRAHA,
  • Redakce

Nedaleko stanice metra Roztyly otevřela Městská část Praha 11 ve spolupráci s developerskou společností Passerinvest Group nové venkovní fitness hřiště. Za každého počasí, v kterýkoli den a kteroukoli hodinu si v něm zdarma může zacvičit opravdu každý, například senioři. Nejen obyvatelé Jižního Města se pak navíc mohou těšit na další podobná hřiště.

Reklama

A přestřiženo. Na Jižním městě se pro širokou veřejnost otevřela nová venkovní posilovna. Vznikla na strategickém místě nedaleko stanice metra Roztyly. A zároveň uprostřed přírody.

"Toto místo nám přišlo jako vhodné v rámci výstavby parku, který chystáme v rámci celkové revitalizace Roztyl," řekl Martin Unger, zástupce investora.

Pro milovníky sportu a cvičení v přírodě tak postupně vznikne hned několik nových zařízení. K nedávno otevřenému work-outovému hřišti teď přibyla také out-doorová posilovna, která cvičencům nabídne celkem 5 snadno ovladatelných strojů.

"Já jsem vyzkoušel ten uprostřed a je to evidentně na stehenní svaly. Jinak je to pro všechny věkové kategorie, i když je to primárně určeno pro seniory, ale mohou na tom cvičit i děti. Je tady klasický orbitrek a nebo i na ruce. Myslím si, že všechny svalové části těla tady člověk protáhne," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Stroje, které jsou přizpůsobeny tomu, aby odolaly nepřízni počasí, i případnému drsnějšímu zacházení, už na hřišti stojí. Finální podobu ale nová přírodní posilovna dostane až během září.

"Toto hřiště ještě bude doplněno o lavičky, tak aby rodiče nebo kolegové, kteří nebudou cvičit, mohli odpočívat a sledovat ty, kteří se chtějí posilovat," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Příprava projektu venkovního hřiště zabrala asi 2 měsíce. Samotná instalace pak zhruba 10 dní. Celková částka se vyšplhala asi na čtvrt milionu korun.

Pro venkovní posilovnu žádná otevírací doba neplatí. A zcela zdarma si tady můžete zacvičit ráno, večer, v létě a pokud nezmrznete, tak třeba i v zimě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu